En Sıcak Konular

‘Yılın Bürokratı’ ödülü sinirleri bozdu

0 0 0000 00:00 tsi
Bolu Valisi Ali Serindağ, kamu çalışanlarının kurduğu Abant Çalışanlar Derneği’nin kendisini ‘Yılın Bürokratı’ seçerek plaket vermek istemesini kabul etmedi. Vali Yardımcısı’nın da ödülü reddetmesi üzerine plaket İl Sağlık Müdürü D

Kamu çalışanlarının 5 ay önce kurduğu Abant Çalışanlar Derneği, kendi üyeleri arasında anket yaparak yılın bürokratını seçti. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde mühendis olarak görev yapan Oktay Güneş’in başkanlığını yaptığı dernek, anket sonuçlarına göre Vali Ali Serindağ’ı ‘Yılın Bürokratı’ ilan etti. Dernek yöneticileri, Vali Serindağ’ı makamında ziyaret ederek, kendisini yılın bürokratı seçtiklerini söyledi. Vali Serindağ, "Benim denetimim altında olan kamu çalışanlarının, bana ödül vermesi etik olmaz" diyerek ödülü reddetti.

Vali Serindağ’dan red cevabı alan dernek yöneticileri, bu kez de ödülü Vali Yardımcısı İsmail Eroğlu’na vermek istedi. Ancak Eroğlu da aynı gerekçeyle ödülü kabul etmedi. Kültür Sitesi’nde geçtiğimiz hafta düzenlenen törene Vali Serindağ ile Vali Yardımcısı Eroğlu katılmazken, ‘Yılın Bürokratı’ ödülü İl Sağlık Müdürü Dursun Koç’a verildi.

PİYON OLARAK KULLANILDIM

Vali Serindağ ve Eroğlu’nun ödülü reddettiğini sonradan öğrenen Koç, dernek yetkililerine tepki gösterdi. Törene ödül alacağından habersiz katıldığını belirten Koç, “Vali ve vali yardımcısının almadığı ödülü bana verdiler. Bu durumdan haberim yoktu. Piyon olarak kullanıldım. Çok sinirlendim” dedi.

Bolu Valisi Serindağ, derneğin kamu çalışanları tarafından kurulduğunu söyleyerek, “Kamu çalışanları benim denetimimde. Benim denetlediğim kişilerin beni ’Yılın Bürokratı’ seçmeleri etik bir davranış değil. Kendi üyeleri arasında seçmeleri de ne kadar sağlıklı bir değerlendirme olabilir. Ödülü kabul etmem etik olmazdı, şık olmazdı. Yakışanı yapmak lazım. Ben de bu yüzden ödülü reddettim” dedi.

Dernek Başkanı Oktay Güneş ise Vali Serindağ’ın yılın bürokratı ödülünü kabul etmemesi ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı. 

Hürriyet



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs