En Sıcak Konular

3 Türk atlet Avrupa'da finalde

23 Temmuz 2009 22:23 tsi
20. Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda, öğleden sonraki yarışlarda mücadele eden toplam 9 Türk sporcudan, 3'ü finale yükseldi.

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde bugün başlayan şampiyonada, bayanlar 400 metrede yarışan Merve Aydın, erkekler 1500 metrede Resul Çevik ve erkekler 3 adım atlamada Aşkın Karaca finale yükselen Türk atletler oldu.

Merve Aydın, bayanlar 400 metre elemelerinde, 54.38'lik derecesiyle serisinde birinci oldu. Türk atlet, 19 sporcunun mücadele ettiği elemelerde, genel sıralamada 7. olarak yarın yapılacak finalde koşma hakkını elde etti.

Erkekler 1500 metre elemelerinde yarışan Resul Çevik, 3.49.66'lık derecesiyle finale kalmayı başardı. Türk sporcu, serisinde 13 sporcu arasında 8. olurken, 25 atletin yer aldığı genel sıralamada da aynı sırayı elde ederek, finale kaldı. Final yarışması 25 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.

Erkekler 3 adım atlamada mücadele veren Aşkın Karaca, 15.78'lik atlayışıyla Türkiye rekoru kırdı ve finale yükseldi. Türk atlet, (B) Grubu elemesinde ikinci, 19 sporcunun bulunduğu genel klasmanda da üçüncü olarak yarın yapılacak finalde yarışma hakkını kazandı.

Öte yandan, bugün yapılan elemelerde, bayanlar 800 metrede Meliha Erdoğan, erkekler disk atmada Armağan Uğurdil, erkekler 1500 metrede Cihat Ulus ve Abdülgani Tuna elenerek, şampiyonaya veda etti.

Bu arada, erkekler 10 bin metre finalindeki Türk atletlerden Ozan Demir 32.40.72 ile 10. olurken, Hüseyin Pak ise yarışmayı tamamlayamadı.

Bayanlar 800 metrede yarışan Meliha Erdoğan, 2.12.89 ile serisinde, 8 atlet arasında 7'nci, 22 sporcunun bulunduğu genel klasmanda da 19. olarak elendi.

Erkekler disk atmada mücadele eden Armağan Uğurdil, 48.36 metrelik atışıyla (A) Grubu'nda, 14. ve son sırada yer aldı. Türk atlet, genel klasmanda ise 27 sporcu arasında 24. oldu ve şampiyonaya veda etti.

Erkekler 1500 metrede yarışan 2 Türk sporcusundan Cihat Ulus, genel klasmanda 3.55.46 ile 16'ncı, Abdülgani Tuna da 4.10.02'lik derecesiyle 23. olarak final hakkını kazanamadı.

aa



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs