En Sıcak Konular

Şehit albayın eşi: Eşim, kendi istediği gibi şehit oldu

18 Temmuz 2009 17:29 tsi
Afganistan'da geçirdiği trafik kazasında şehit olan Türk Gücü Komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur'un cenazesi Erzincan'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Terzibaba Camisi'nde düzenlenen törene, Kurmay Albay Sungur'un eşi Gülnur, kızı Tuğba, oğlu Ali, annesi Sebat, babası Tevfik Fikret ve yakınlarının yanı sıra, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile vatandaşlar katıldı.

Kurmay Albay Sungur'un cenazesi, Erzincan Askeri Hastanesi'nden tören alanına ambulansla getirildi. Sungur'un yakınları, bu sırada göz yaşlarına hakim olamadı.

Erzincan Müftü Vekili Burhan İşliyen, Şehit Albay Sungur için öğlen namazına müteakip cenaze namazı kıldırdı.

Müftü İşliyen, törende, Kuran-ı Kerim'de Allah yolunda öldürülenlere ''ölü'' denilmediğine dikkati çekerek, ''Onlar diridirler. Fakat siz farkına varmazsınız. Yine Allah yolunda öldürülenleri ölü zannetmeyin. Onlar diridirler ve Rablerinin katında rızklandırılıyorlar'' dedi.

-''AĞLAMAYACAĞIM, DİK DURACAĞIM''-

Kurmay Albay Sungur'un eşi Gülnur Sungur da ''Ağlamayacağım. Dik duracağım. Düşmanlarımızı neden sevindirelim? Eşim de böyle olsun isterdi'' diye konuştu.

Eşi Albay Sungur'un Afganistan için ''Oralar da bizim toprağımız'' dediğini anlatan Gülnur Sungur, ''Her zaman bu davayı paylaştık ve canını da orada verdi. Kendisinin istediği gibi öldü'' dedi.

Şehit cenazesi, daha sonra askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra top arabasına alındı. Camiden, Erzincan Şehirlerarası Terminali önüne kadar top arabasında ve kortej eşliğinde götürülen şehit Kurmay Albay Sungur'un cenazesi, Terzibaba Mezarlığı yanında bulunan Erzincan Şehitliği'nde defnedildi.

Afganistan'da, 14 Temmuzda Faryap vilayetinin Devletabat ilçesi yakınlarındaki meydana gelen trafik kazasında Kurmay Albay Faruk Sungur ile Uzman Çavuş Mevlüt Baydur şehit olmuştu.



Bu haber 943 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,338 µs