En Sıcak Konular

New York'ta iki Türk manavın 'müşterimi çaldın' kavgası

18 Temmuz 2009 10:56 tsi
New York’ta Türk manavlarının kapışması, dünyanın en saygın gazetelerinden biri olan The New York Times’ta (NYT) yer aldı.

Doğan Uluç / Hürriyet

Açık havada satış yapan iki Türk meyve tezgâhçısı arasındaki çatışmayı NYT Gazetesi patronu Arthur Ochs Sulzberger Jr’ın yeni muhabir oğlu A.G. Sulzberger bizzat işledi. Konu gazetede “Şehrin ortasında manav tezgahları yer kapma savaşında” başlığıyla yayımlandı.

45 dakika bizi izledi

İki Türk arasında ihtilaf 8 yıl önce Amerika’ya gelen Eyüp Durmuş’un Manhattan’da 20 yıldır meyve satan Bülent Ünal’ın tezgahına bir sokak mesafede meyve tezgahı açmasıyla başladı. İskenderunlu Bülent Ünal, “Beş hafta önce buraya geldi. Karşı kaldırımda kahve-sigara içerek bizi 45 dakika gözledi. Sonra köşe dönüşüne tezgâhını kurdu. Yaptığı çok ayıp, bu mesleğin ahlak kurallarına ters. Gittiği her yerde olay çıkartıyor. Türkler onunla konuşmak istemiyor” dedi.

Tekel suçlaması

Giresunlu Eyüp Durmuş ise Bülent Ünal’ın şehrin göbeğinde 10 sokak ve 3 caddeyi kapsayan bölgeyi tekeli altına aldığını, tehditle herkesi yıldırdığını, yanında çalışan işçisinin küfür ve tehditlere maruz kaldığını ileri sürdü. Durmuş, “Ben onun müşterisini almış değilim, onun tezgahını geçenler bana uğruyor. Günde dört bin dolarlık mal satıyor, çevresinde kimseyi istemiyor” diye konuştu. Chinatown’da (Çin Mahallesi) yüzlerce Çin dükkanının gıda işinde yanyana çalıştıklarını belirten Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz 2-3 Türk Manhattan’ı paylaşamıyoruz. Greenwich Village, Chelsea’da tezgahlar açtım, iş yapmadı. Şimdi para kazanmaya başladım. Buraya ilk gelen benim, gitmeye niyetim yok.”

45 yaşındaki İskenderunlu Bülent Ünal karşı yöntem olarak Eyüp Durmuş’un 5 hafta önce kurduğu kaldırım tezgahına 15 metre mesafede yeni bir tezgah daha açtı. Food Emporium isimli süpermarket de Durmuş’un tezgâhının giriş kapısına yakınlığının yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle yetkililere şikayette bulundu.

Ofis çalışanları meyve alıyor

TÜRK manavların tartıştığı lokal ada-blok boyutunda bini aşkın apartman, dükkanlar, spor salonları bulunuyor. Bina sakinleriyle, iş yerlerinde çalışanlar portakal, elma, armut, muz, üzüm, çilek, vişne, tropikal meyveleri Türkler’in tezgahından satın alıyorlar.

New York kimsenin tapulu malı değil

BÜLENT Ünal, Giresunlu Eyüp Durmuş’un iddialarına şu yanıtı veriyor: “New York kimsenin tapulu malı değil. Bir tek tezgâhım var Manhattan’da. En kaliteli, fiyatı hesaplı meyveleri ben satıyorum. Bunca yıl meyve işinde kimseyi kırmadım, incitmedim. Yaptıkları çok ayıp.”



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs