En Sıcak Konular

İsrail Genelkurmayı Aşkenazi'yi seçti

0 0 0000 00:00 tsi
İsrail Genelkurmayı Aşkenazi'yi seçti İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz'in, geçen hafta istifa eden İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'un yerine, Savunma Bakanlığı Müsteşarı ve ihtiyat (yedek) Tümgeneral Gabi Aşkenazi isminde karar kıldığı bildirildi.

     Jerusalem Post'un internet sitesinde verilen habere göre, Genelkurmay Başkanlığına atanacak yeni isimle ilgili olarak, muhtemel adaylar konusunda toplantılar ve müzakereler yapan Peretz, atamaya ilişkin tavsiye kararını yarın Başbakan Ehud Olmert'e sunacak.
      Genelkurmay Başkanlığına atanacak ismin, yasal bir engeli bulunup, bulunmadığının belirlenmesi için yargıya da danışılacağı ve daha sonra onay için kabineye sunulacağı belirtiliyor.
      Olmert ise Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, henüz bu konuda bir karara varmadığını belirtti, yeni genelkurmay başkanının mümkün olan en kısa sürede atanacağını yineledi.
      Aşkenazi'nin yanı sıra Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Moşe Kaplinski ve Kara Kuvvetleri Komutanı Beni Gantz'ın isimleri de muhtemel adaylar arasında yer alıyor.
     
     İSRAİL'İN KANAL 1 TELEVİZYONU, GENELKURMAY BAŞKANLIĞI İÇİN MUHTEMEL İSİMLERDEN KAPLİNSKİ'NİN ADAYLIĞINI ÇEKTİĞİNİ DUYURDU

      İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'un istifasının ardından, yerine gelmesi muhtemel isimler arasında adı geçen Savunma Bakanlığı Müsteşarı Gabi Aşkenazi'nin ismi büyük ölçüde kesinleşti.
      İsrail'in Kanal 1 Televizyonu, Genelkurmay Başkanlığı için adı geçen diğer isim, Genelkurmay İkinci Başkanı Tümgeneral Moşe Kaplinski'nin, Savunma Bakanı Amir Peretz'e bir mektup yazarak, aday olmadığını bildirdiğini duyurdu.
      Kaplinski, geçen hafta sonu Genelkurmay Başkanlığı için kendisiyle görüşülen isimlerden biriydi.
      İsrail radyosu da Savunma Bakanı Amir Peretz'in Genelkurmay'a yapılacak atama konusunda Savunma Bakanlığı Müsteşarı, ihtiyat tümgeneral Gabi Aşkenazi'nin ismini belirlediğini bildirdi.
      Yarın İsrail Başbakanı Ehud Olmert'e bu konudaki tavsiyesini açıklayayacak olan Savunma Bakanı Amir Peretz ise Olmert ile görüşmesi öncesinde herhangi bir isim açıklamaktan kaçındı.

Milliyet
     



Bu haber 230 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,532 µs