En Sıcak Konular

Erdoğan kadın yöneticisini nasıl azarladı

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan kadın yöneticisini nasıl azarladı Erdoğan, kendisine "Son söylemlerinizde milliyetçiliğe daha çok kaçıyorsunuz" diyen MKYK üyesi Ayşe Böhürler'e, çıkıştı... İşte Başbakan'dan milliytçilik azarı...

AKP milletvekilleri, Kızılcahamam kampında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Bu şartlarda Köşk'e çıkmayın, partide kavga olur" uyarısında bulundu. AKP kampında Köşk seçimleri, AKP'nin oylarının düşmesi ve seçim stratejileri tartışıldı.

AKP MKYK üyesi Ayşe Böhürler ile Erdoğan arasında da son bayram afişiyle gündeme gelen "milliyetçilik" tartışması yaşandı. Böhürler, Erdoğan'ın son günlerdeki "milliyetçi" söylemini eleştirerek, "Biz daha fazla demokrasi ve özgürlükler için buradayız. Ama son söylemlerinizde milliyetçiliğe daha çok kaçıyorsunuz" deyince, sinirlenen Erdoğan, "Bu kullandığınız ifadeler çok çirkin" dedi.

Yılmazcan ise, "'Kurban olayım ayına yıldızına' çok güzel bir slogandı" ifadesini kullandı. Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, "MHP gibi biz de reisler atamalıyız" dedi.

Menderes'i unutmayın
AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, "Menderes ile Bayar'ı unutmayın. Küs gittiler. Sizin Köşk'e çıkmanız, en yakın arkadaşınız dahi olsa Gül'le aranızda çatışma çıkarabilir" dedi. Yarbay, Köşk seçimleri öncesi tarihten örnekler vererek cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasındaki çatışmaları hatırlattı.

Yarbay, "Cumhurbaşkanlığına giden parti başkanları bir süre sonra rahatsız olmaya başlamıştır. Yerine gelen başbakanla sürekli çatışma yaşamıştır. Aynı şey, bu yeni dönemde de yaşanabilir" dedi. Menderes'in Bayar'la geçinemediğini anımsatan Yarbay, "Turgut Özal Mesut Yılmaz ile; Süleyman Demirel de Tansu Çiller ile kavga etmiştir. 'Bizde kavga olmaz' gözüyle bakmamak lazım. Aktif insanlar cumhurbaşkanlığına gidince bazı şeyler tatmin etmez" ifadesini kullandı. Yarbay, Sezer gibi siyasi kimliği ağır basmayan bir ismin cumhurbaşkanı seçilmesini önerdi.

'Oyumuz düşüyor'
AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Yılmazcan ise, "Oylarımız düşüyor" dedi. Erdoğan da şu yanıtı verdi: "Hayır, düşmüyor. Kararsızlarda artış var. Ama kararsızlar dağıtılmadan oy oranımız yüzde 30. CHP'nin yüzde 13 civarında. DYP ve MHP barajı aşmak için birbirleriyle yarışıyor. Ovaya daveti MHP çok iyi kullandı, DYP çöktü. Zaman zaman biz de bu tür hatalar yaptık" yanıtını verdi. Güneydoğu kökenli bazı milletvekilleri de Kerkük meselesi yüzünden sınır dışı askeri operasyon düzenlenmesine karşı çıktı. Hakkâri Milletvekili Mustafa Zeydan "Bizim en büyük düşmanımız ABD. Kerkük diplomasiyle çözülmeli. Sınır ötesinde PKK ile 'gerilla tipi' çatışmaya girilirse çok zayiat verebiliriz" dedi.
Erdoğan, "Kıbrıs'ı satma" eleştirilerine de, "Eline diline dursun, Kıbrıs'ın neyini verdik? Biz gelene kadar Kıbrıs'ın yönetimini bir reisicumhur ziyaret etmiyordu" yanıtını verdi. Erdoğan "Avrupa eğer Türkiye'yi almamakta kararlıysa bunu açıklar, açıklayamıyorsa demek ki almaya niyeti var" dedi. AKP yönetiminin tepki gösterdiği TRT, dünkü konuşmayı sonuna kadar verdi.



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,852 µs