En Sıcak Konular

Güler: Tarihi okullar satılmayacak!

10 Temmuz 2009 21:36 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'daki tarihi okulların satılmayacağını söyledi.

Vali Güler, bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile çelişkiye düştükleri yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Güler, İstanbul'da yerleşim alanı olma özelliğini kaybetmiş, sanayi, işyeri ve çarşı alanları içinde kalan, eğitim öğretim yapılamayacak yerlerde tespitler yapılarak bir değerlendirme yapılacağını ifade etti.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Öğretmenevi açılışı sonrasında basın mensuplarının İstanbul'da satışı yapılacağı iddia edilen okullarla ilgili sorularını yanıtladı. Konuşmasına, açıklamalarının Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile çeliştiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek başlayan Vali Güler, "Söylediğimi tekrarlıyorum. Açıklamalarım sayın Bakan'la asla çelişmiyor. Sayın müsteşarın imzasıyla gönderilen genelgede herşey zaten açık. Türkiye çapında yerleşim alanı olma özelliğini kaybetmiş, sanayi, işyeri ve çarşı alanları içinde kalan ve eğitim yapma özelliğini yitirmiş yerlerin tespiti öngörülüyordu. Bu konu haberlerde belirtilenin aksine tarihi alanları, eski okulları kapsamıyor. Bunu yanlış anlaşılmanın önüne geçebilmek için dün yine tekrar ettim. Aynen bakanlığın yaptığı açıklama ile bizimki aynıdır." dedi.

Gazetelerde ismi geçen tarihi okulların listede yer almadığını hatırlatan Vali Güler şöyle konuştu: "Yerleşim alanı özelliğini kaybetmiş, sanayinin, çarşıların, işyerlerinin içnde kalan yerler var. Şimdi onlarla ilgili tespitler yapılıyor. Bu konu müfettişler tarafından değerlendiriliyor, Bakanlık tarafından değerlendiriliyor, Maliye Bakanlığı tarafından onaylanacak, ondan sonra da satış işlemi gerçekleştirilecek."

Kandilli, Kabataş ve benzeri tarihi okulların satışı yapılacakların içinde olmadığını bir kez daha hatırlatan Vali Güler sözlerini şöyle sürdürdü: "Akmerkez'in içinde kalan okul belki değerlendirilebilir. Bu İstanbul'a has bir şey değil. Yerleşim alanı olma öz kaybetmiş, sanayi ve çarşı içinde kalmış, sağlıklı eğitim öğretim yapılamayacak yerleri kapsıyor. İstanbul'da boğaz kenarında tarihi okullar var. Bunlar vakıf okullarıdır. Bu vakıf okulların satışı da kuruluş amaçları doğrultusunda söz konusu olamaz. Kaldı ki Milli Eğitim Bakanımızın şahsen de böyle bir arzusu yok. Bunu defalarca belirttik. Ters düşme diye bir şey yok. Ben, Bakanlığın İstanbul'daki temsilcisiyim. Böyle bir şey sözkonusu olamaz. Üzerinde çalıştığımız okullar var. Bir olur, üç olur, beş olur. Sayı belli değil."

sabah



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,120 µs