En Sıcak Konular

'Askeri kampta ölüme' soruşturma

10 Temmuz 2009 16:28 tsi
Genelkurmay Başkanlığı, ''askeri tesise girmek isterken elektriğe kapılıp ölen genç" hakkındaki haberlerin doğru bilgiye dayanmadığını belirterek, olay hakkında hem idari hem de adli soruşturma başlattığını kaydetti.

Genelkurmay Başkanlığı, ''askeri tesise girmek isterken elektriğe kapılıp ölen genç hakkındaki bazı haberlerin doğru bilgiye dayanmadığını'' bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, dün bazı yayın organlarında yer alan olayın meydana geliş şekline ilişkin doğru bilgilerin ilgili yayın organlarına iletildiği belirtildi. Buna rağmen, ''yanlış bilgiye dayalı haber ve yorumların devam ettiği'' ifade edilen bilgi notunda şunlar kaydedildi: ''Bu nedenle daha önce ilgili yayın organlarına gönderilen açıklama metninin yayınlanmasına ihtiyaç görülmüştür.

4'Ü DE ALINMADI

Yaşları 15-16 arasında üçü astsubay, biri uzman çavuş çocuğu olan dört genç, 5'inci Kolordu Komutanlığının Marmara Ereğlisi'ndeki Sosyal Tesislerine günü birlik giriş yapmak için, 06 Temmuz 2009 tarihinde saat 16.45 sularında nizamiye bölgesine gelmişlerdir. Talimatlardaki giriş ile ilgili kurallara uymadığı tespit edilen dört gencin tesislere girmesine müsaade edilmemiştir.
Nizamiye bölgesini terk eden dört genç, kampın başka bir bölgesinden kaçak olarak içeri giriş yapmaya çalışırlarken, Emrah Uçar tel örgüye tırmanmış, bu sırada tel örgü yakınında bulunan aydınlatma direğinden destek almak için tutunmuş ve elektrik akımına kapılmıştır. Şahsın yanında bulunan arkadaşları ise çevreye ve nöbetçilere bağırarak olayı duyurmuşlar ve yardım istemişlerdir.
Olay bölgesine intikal eden iki askeri tabip (Kardiyoloji uzmanı ve pratisyen) tarafından Emrah Uçar'a ilk müdahale yapılmış ve Uçar saat 17.15'te ambulansla Çorlu Asker Hastanesine sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meydana gelen olayla ilgili olarak 5'inci Kolordu Komutanlığı idari, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı (Tekirdağ) ise adli soruşturma başlatmıştır.''

AA



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs