En Sıcak Konular

Topbaş: Suya zam bir miktar olabilir

9 Temmuz 2009 16:57 tsi
Kadir Topbaş, İSKİ'nin su zammı teklifiyle ilgili, ''Su zammı teklifini meclis değerlendirecek. Bir miktar belki olabilir mi bilmiyorum. Meclis nasıl karar verecek? Bir değerlendirme yapıyoruz'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, KİPTAŞ tarafından Başakşehir bölgesinde yapılacak ''Metrokent'' projesinin tanıtımının ardından basın mensuplarının,  ''İSKİ'nin su zammı teklifi''ne ilişkin sorularını cevaplandırdı.

İSKİ'nin geçen yıl su zammı talebini reddettiklerini hatırlatan Topbaş, İSKİ'nin atık suların kontrolü açısından, denizlere girilebilir bir kent yapma adına, derelerin ıslahları ve Melen Projesi'nin ikinci hattının getirilmesi konusunda yatırımlara devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kadir Topbaş, ''İSKİ'den, gelecek kuşaklar ve yarınlarımız için İstanbul'un her yerinde, derelerin ıslahı yapılmış, temizlik yapılmış, biyolojik arıtma yapılmış ve kentin her noktasında denize girilebilir hale getirilmesini istiyorsak kaynağa ihtiyaç var'' diye konuştu.

İSKİ bütçesinin, ''İstanbulların bütçesi'' olduğunu vurgulayan Topbaş, vatandaşların ekonomik sıkıntısının da farkında olduğunu, bunu düşündüğünü ve düşünmek zorunda olduğunu belirtti.

Topbaş, ''Su zammı teklifini meclis değerlendirecek. Bir miktar belki olabilir mi bilmiyorum. Meclis nasıl karar verecek. Bir değerlendirme yapıyoruz. Veya diyeceğiz ki, (İSKİ kusura bakma. Sen yatırım yapma, ekonomik kriz var. Böyle devam etsin)'' dedi.

''Bu durumun seçimle ilgisinin bulunmadığını'' vurgulayan Topbaş, İstanbul'da Melen Projesi'nin ikinci etabının İSKİ tarafından yapılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Topbaş, şu anda barajların dolu olduğunu, ancak gelecek yıl barajların ve iklimin ne durumda olacağını bilmediklerini ifade ederek, bu nedenle tedarikli ve hazırlıklı olma zorunluluğu bulunduğunu söyledi.

Kadir Topbaş, ''İSKİ, kendi hizmeti için buna ihtiyacının olduğunu ifade ediyor. Biz 2004'te barajlarımız dolu olduğu için ciddi bir indirim yaptık. İstanbul'un atık sularını biyolojik arıtma yapmadığımız zaman 100 yıl sonraki nesiller bu kentte Haliç gibi,  Marmara'yı temizlemek için ciddi sorunlar yaşarlar. Bunların bugünden önüne geçmek lazım'' diye konuştu.

METROBÜS

Bir gazetecinin, ''metrobüs arızalarının devam ettiğini'' hatırlatması üzerine Topbaş, metrobüsün sürekli eleştirildiğine işaret etti.

Topbaş, metrobüsü kullanan halkın ve özellikle söz konusu aks üzerinde yaşayanların metrobüsten çok memnun olduğunu ileri sürerek, hatta günlük 750 bin kişinin taşındığını kaydetti.

Bir yoğunluğun olduğunu, araç sayısını attırdıklarına vurgulayan Topbaş, ''Sistem çok yoğun ve başarılı çalışıyor. Duraklarda yoğunluk var. Bunları biliyoruz. Onları istasyon haline getirme çalışmalarımız var. Sistem daha rahatlayacak. Metrobüsü doğru, başarılı ve örnek alınacak bir proje olarak görüyorum'' dedi.

Metrobüs hattının Beylikdüzü'ne uzatılmasıyla ilgili bir soru üzerine Topbaş, hattın Beylikdüzü'ne götürülmesinin, sistemin 51 kilometreye çıkması anlamına geldiğini, bunun gelecek yıl için  gerçekleştirilmesinin planlandığını söyledi.




Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,178 µs