En Sıcak Konular

6 ay boyunca cep telefonu yasak

8 Temmuz 2009 15:44 tsi
Şiddetli baş ağrısı şikayetiyle nöroloji doktoruna giden Antalya'nın merkez Aksu İlçesi Belediye Başkanı MHP'li İsa Yıldırım’a 6 ay süreyle cep telefon kullanma yasağı getirildi.

Geçen günlerde şiddetli baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’a yapılan tetkikler sonucu cep telefonu ile konuşma yasağı konuldu. Başkan Yıldırım’ın yapılan MR çekimlerinde yoğun cep telefonu kullanmasından dolayı damarlarda daralma meydana gelmesi nedeniyle Nöroloji Uzmanı Dr. Nilgün Polat, 6 ay süreyle cep telefonu ile görüşme yapmaması gerektiğini söyledi.

Dr. Polat yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“İsa Yıldırım'ın yapılan muayenesinde kendisine vasküler baş ağrısı tanısı konulmuş olup, bu tür ağrıları cep telefonu ile konuşmanın arttırdığı araştırmalarla ispatlandığı için kendisine en az 6 ay süreyle cep telefonu ile konuşmaması önerilmiştir.”

‘BEYİN RADYASYON ETKİSİNDE KALMIŞ’
Cep telefonunun yaydığı radyasyon nedeniyle uzun süreli telefon görüşmesi yapan kişilerde vasküler yani zonklayıcı baş ağrılarının görüldüğünü belirten Dr. Nilgün Polat, şunları söyledi:
“Yapılan çalışmalar bunu ispatlamış, bu tür ağrıları arttırdığı biliniyor. O yüzden de tedavi yöntemlerindin biridir bu. Ama yüzde yüz ona bağlı bir şey değil tabii ki. Bu tür hastaların hepsine cep telefonu ile fazla konuşmamalarını öneriyoruz. Ama herkes cep telefonu ile bir belediye başkanı kadar çok konuşmaz. Belediye başkanının yaşadığı sorun cep telefonu ile çok uzun süre konuşmaktan dolayı buna bağlı olarak beynin radyasyon etkisi altında kalmasıdır. Ayrıca, radyasyon etkisi beyin tümörlerinin büyüme etkisini hızlandırır ve ailede beyin tümörü olan varsa onlarda beyin tümörü riskini artırır.”

ÇALIŞMAYA TELEFONSUZ DEVAM
Yoğun baş ağrısı nedeniyle hastaneye gittiğini belirten Başkan Yıldırım da şunları söyledi:
“Gerek seçim döneminde, gerekse seçimlerden sonra tebrik etmek amacıyla vatandaşlarımız tarafından arandığımız için yoğun görüşmeler yapmak zorunda kalmıştım. Ancak uzun süreli devam eden baş ağrıları nedeniyle gittiğimiz hastanede MR’ım çekildi. Yapılan incelemeler sonucunda yoğun cep telefonu görüşmelerinin zararlı olduğu belirtildiği için, artık bir müddet telefonla görüşme yapmayacağım. Telefonum yine açık olacak ve belediye başkan Yardımcımız Mustafa Aydoğan vatandaşlarımızı dinleyecek. Ben de belediye binamızda ve mahallelerde vatandaşlarımızla yüzyüze görüşerek sorunları çözmeye devam edeceğim.”

Hürriyet



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,979 µs