En Sıcak Konular

Tuncay Özkan'a soğuk duş !

7 Temmuz 2009 13:23 tsi
Tuncay Özkan'a soğuk duş ! Ergenekon davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan, Denizli'de 22 Mart 2008 tarihinde yaptığı konuşmada dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e ağır hakarette bulunduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı.

Denizli Mahkemesi, Tuncay Özkan'ı, topluluk önünde Hüseyin Çelik'e alenen hakarette bulunduğu için 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı erteleyen Denizli 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Özkan'ın 1 yıl 6 ay süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi.

Tuncay Özcan, Ergenekon'dan serbest kalsa bile 1 buçuk yıl süresince oy kullanamayacak, milletvekili seçilemeyecek ve memur olamayacak.
Özkan, 22 Mart 2008 tarihinde Denizli'de yaptığı konuşmada; dönemin Milli Eğitim Bakanı Çelik için ''uşak, yobaz ve köpek'' gibi ağır ifadeler kullanmıştı. Bu konuşma üzerine kendisine ağır hakarette bulunulduğu için dava açan Çelik davayı kazandı.

Mahkeme, Özcan'ı topluluk içinde alenen hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı erteleyen mahkeme, Özkan'ın 1 yıl 6 ay süreyle denetime tabi tutulmasını karara bağladı. 1 yıl 6 ay süreyle denetime tabi tutulacak Özkan, denetim süresi içinde kasıtlı bir suç işlemesi halinde cezasını hapiste çekecek.

Verilen cezaya göre Özkan bu sürede sürekli veya geçici bir kamu görevi üstlenemeyecek, milletvekili seçilemeyecek, memur olamayacak, devlet kurumlarında istihdam edilemeyecek, seçilme ehliyetinden mahrum olacak.
(CİHAN) 

 



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs