En Sıcak Konular

"Türkiye'nin hiçbir çıkarı yok!"

0 0 0000 00:00 tsi
"Hrant Dink'in öldürülmesinde Türkiye'nin hiç bir çıkarı yok. Bilakis bu cinayet Türkiye'yi uluslararası platformlarda zor durumda bırakacak bir cinayettir." Nuh Gönültaş'ın yazısı...

Hrant Dink Cinayetinden Türkiye'nin hiçbir çıkarı yok!

Hrant Dink'in öldürülmesinde Türkiye'nin hiç bir çıkarı yok. Bilakis bu cinayet Türkiye'yi uluslararası platformlarda zor durumda bırakacak bir cinayettir.

Hrant Dink'in öldürülmesinde Türkiye'nin hiç bir çıkarı yok. Bilakis bu cinayet Türkiye'yi uluslararası platformlarda zor durumda bırakacak bir cinayettir.
Dink, bu tip cinayetleri işleyen karanlık örgütlerin her zaman yaptığı gibi iyi seçilmiş bir isim. Olay sanki Ermeni Meselesi ile ilgiliymiş gibi bir imaj verilmek isteniyor.
Oysa bu cinayet tamamen cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir operasyon.
Nasıl?
Şöyle: Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ellerinde hiç bir enstrüman kalmayan bir kesim Türkiye'yi krize sürüklemek için düğmeye bastı.
Bu anlamda bu cinayet, daha önce de Türkiye'nin yaşadığı laik aydınların öldürülmesi cinayetleriyle benzerlik taşıyor. Amaç kargaşa meydana getirp bu kargaşada balık avlamaya çalışmak.
Ne yazık ki, bu cinayetin arkası gelebilir.
Her yeni yıla girdiğimizde aynı şeyleri duyarız.
Kaygılı dostlarımız, o yılın Türkiye için zor geçeceğini söyler. Neredeyse son 10 yıldır Türkiye, her yıla “inşallah bu yıl, ülkeyi kaosa sürükleyecek bir komplo, cinayet, saldırı vs.” olmaz temennileriyle girer.
Maalesef, 2007 yılı Türkiye için çok zor geçecek diyenlerin bu öngörüsü, tahmin edilenden çok daha önce gerçekleşti. Agos Gazetesi genel yayın yönetmeni Hrat Dink, gazete binasının girişinde kimliği (bu satırların yazıldığı saatlerde) bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından öldürüldü.
Haberi duyan herkes gibi, ben de “eyvah” dedim
Sanırım aklı başında, sağduyu sahibi, ülkesini seven her yurtsever, böylesi bir saldırının ardından aynı tepkiyi vermiştir.
Hrat Dink, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdi. Ermeniydi ama Türkiye aşığı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Bu ülke topraklarında doğan, Türkçe konuşan ve Türk gibi düşünen biriydi. Ama hepsinden önemlisi Hrat Dink bir gazeteciydi.
Doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyen biriydi Hrat Dink. Hatta bu yüzden başta ulusalcılar olmak üzere birçok marjinal grubun tepkisini çekmişti.
Olay henüz çok sıcak.
Saldırganlar belki yakalanacak, belki de yakalanmayacak. Ama sonuç ne olursa olsun, Hrat Dink’e yapılan saldırı, Türkiye’deki barış ve huzur ortamına çok büyük bir darbe vurma amacında.
Sadece Türk medyası değil, dünya medyası da bu olayı mercek altına alacaktır. Türkiye’nin azınlıklarla ilgili tezleri, bu menfur saldırının ardından büyük yara alacaktır.
Oysa bu saldırının Hrat Dink’in etnik kimliği ya da siyasi kişiliğiyle alakası da yoktur.
Ancak saldırının sebebi ne olursa olsun, bu saldırı kimler tarafından yapılırsa yapılsın, Dink’in öldürülmesinin yankıları, Türkiye açısından olumlu sonuçlar doğurmayacaktır!
İşte bu yüzden bu cinayette Türkiye'nin hiç bir çıkarı yoktur!
Türkiye, henüz Danıştay saldırısının şokunu yeni yeni atlatmaya başlamışken, böylesi bir saldırı, bu ülkeyi seven herkesi üzmelidir. Hrat Dink’in ailesinin ve bütün Ermeni toplumunun, ondan da önemlisi basın dünyasının ve en önemlisi ise bu ülkeyi seven, onun için çırpınan herkesin başı sağolsun.
Hrant Dink ermeni diasporasının da hedefiydi. Çünkü Dink'in diyalog çabaları diasporanın emelleri ile tersti. Hatta onu Türkleşmekle suçlayanlar bile vardı.
Hrant Dink'in Sabiha Gökçen'in seceresi ile ilgili açıklaması Türk Genelkurmayı tarafından son derece sert bir şekilde karşılanmıştı. Bu açıklamasıyla vatana ihanet ile suçlandı. Sonra birileri gitti Agos Gazetesi önünde "Hrant Dink artık hedefimizsin" sloganları attı. Dink ölümle tehdit edildi. Dink'de oldukça korktuğunu bir yazısında dile getirmişti.

Sonsaniye.net



Bu haber 353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,945 µs