En Sıcak Konular

Patrik Mesrob: "Olay uluslararası ilişkileri hedefliyor"

0 0 0000 00:00 tsi
Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, "Bu olay, ülkemizdeki huzur ortamını ve uluslararası ilişkileri de hedefleyen utanç verici bir suikasttir" dedi. 

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, "Bu olay, ülkemizdeki huzur ortamını ve uluslararası ilişkileri de hedefleyen utanç verici bir suikasttir" dedi.

Patrik Mesrob II, Hrant Dink'in öldürülmesi dolayısıyla Kumkapı'daki Ermeni Patrikliği binasında basın toplantısı düzenledi. Mesrob II, şunları kaydetti:

"Agos Gazetesi müteveffa Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ile Patrikliğimiz arasında özellikle cemaatimizin dini kimliği konusunda görüş farklılıkları bulunmuş olduğu, Agos yayınlarını takip eden herkesçe malum olan bir konudur. Müteveffa yazar, perspektifi, fikir ve düşünceleri nedeniyle bir kısım çevreyle fikir ayrılığına girmiş olsa bile böyle vahşi, hain ve alçak bir suikasti ve bu tür bir ölümü kesinlikle hak etmiyordu. Bu saldırıyı gerçekleştiren karanlık çevreleri ve elinde silah bu değerli hayatı alan kişiyi kınıyor ve lanetliyorum."

Mesrob II, "Bu menfur cinayet nedeniyle cemaatimin tüm kurumlarında 15 gün süreyle yas ilan ediyorum. Yüce Allah'ın Hrant'tan sonsuz merhametini esirgemeyeceğini biliyor, onun taksiratlarını bağışlaması için dua ediyorum. Huzur içinde yatsın" dedi.

Mesrob II, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç saat önce kendisini arayarak taziye sunduğunu belirtti.

Bir gazetecinin, "Dink, kendisine yönelik böyle bir tehdidi sizlerle paylaştı mı?" şeklindeki sorusu üzerine Mesrob II, Dink'in gazetesinin son nüshasında, kendisinin hedef alındığına dair bir yazı çıktığını, bu konuyu şahsen kendisiyle paylaşmadığını söyledi.

Bir gazetecinin, "Konuşmanızda karanlık güçlere dikkat çektiniz. Belirli bir hedef var mı?" şeklindeki sorusunu Mesrob II, "Kim yaptıysa zaten karanlıktır" şeklinde yanıtladı.

"Cemaatin bilinen isimlerine yönelik herhangi bir şey olabileceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna, "İnşallah olmaz. Emniyet güçlerinin gerekli tedbirleri alacağına eminim" şeklinde yanıt veren Mesrob II, "Sizlere yönelik herhangi bir tehditle karşılaştınız mı?" sorusunu ise, "Bazen oluyor. Mektuplar gelir. Bazı tehditler savuranlar olur. Devamlı irtibattayız, bu konuları gereken yerlere iletiyoruz" şeklinde yanıtladı. Mesrob II, "Önlem alındı mı?" sorusu üzerine de "Evet alınıyor" dedi.



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,333 µs