En Sıcak Konular

Neda'nın doktorunu Interpol neden arar?

2 Temmuz 2009 13:01 tsi
Neda'nın doktorunu Interpol neden arar? Neda ölürken başında bulunan doktor nerede?. Neden? iyibilgi Ankara

İran'de seçim ertesi patlayan gösteriler sırasında göğsünden vurularak öldürülen Neda, ülkedeki ve hatta dünyada İran yönetimine karşı direnişin sembolü haline gelmişti.

Ancak aynı süreçte bu olayın bir tür provokasyon veya dış kaynaklı propaganda olduğuna ilişkin iddialar yer almıştı. Öyle ki Neda'nın bir resminde boynunda bulunan bir "haç" bile bu iddialara kanıt gibi ileri sürülmüştü.

Bugün ise bir başka ilginç nokta ortaya çıktı. Buna göre, Neda vurulduktan sonra ona ilk müdehaleyi yapan kişiler arasında bulunan Dr. Areş Hicazi olaydan hemen sonra İran'ı terk etmiş, İngiltere'ye kaçmış, burada çeşitli basın-yayın organlarına (İran özellikle BBC üzerinde duruyor!) konuyla ilgili röportajlar vermişti.

Özellikle İran haber ajansları tarafından servis edilen bu habere göre; "İran Emniyet Genel müdürü İsmail Ahmed Mukaddem, Tahran'da son zamanlarda çıkan olaylarda silahlı bir saldırı sonucu yaşamını yitiren Nida Aga Sultan'ın ölümünün seçimlerle ilgili olmadığını söyledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Mukaddem, sözkonusu cinayeti sansasyon eden şahid Areş Hicazi'nin halihazırda Uluslar arası polis (İNTERPOL) tarafından arandığını bildirdi.

İran emniyet müdürü, Nida'nın ölümünü bir senaryo olarak nitelerken bu ölümün son olaylarla ilgisinin olduğuna dair hiçbir kanıtın olmadığını belirtti.

Nida Aga Sultan'ın öldürüldüğü anda orada bulunan doktor Areş Hicazi, sözkonusu hadiseden sonra İran'dan çıkarak, yurt dışında sözkonusu olayı gerçeklerinden çarpıtarak sansasyon yapmıştı.

Bu arada İslami İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da, İran Yargı kurumu başkanına hitaben yazdığı mektupta, sözkonusu kuşkulu cinayetin açıklığa kavuşması ve faillerinin tespit edilerek cezalandırılmasını istemişti."

Fakat kimi kaynaklara göre ise İnterpol'ün aranan kişiler listesinde Hicazi'nin adı geçmiyor. Bu durumda İranlı yöneticilerin bu iddiası ya henüz çok taze veya İnterpol'e başvuru henüz yapılmış değil.



Bu haber 1,499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,677 µs