En Sıcak Konular

Suikastçiye 10 metre mesafedeydim

0 0 0000 00:00 tsi
Suikastçiye 10 metre mesafedeydim Görgü tanığı Hakan Bayrakçı: Kurşun seslerini duydum. Etrafta kimse yoktu. Yüzükoyun yerde yatıyordu...

Hrant Dink’in, silahlı saldırıya uğradığı anda yalnız olduğu ve kanlar içinde yere yığıldıktan birkaç dakika sonra fark edildiği ortaya çıktı.

Suikastin görgü tanıklarından biri olan SONAR Araştırma Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı, yaşadığı olayı Habertürk’e anlattı.
Cinayet işlendiği sırada, suikastçiye 10-15 metre mesafede olmasına rağmen araç kullandığı ve arada bir minibüs bulunduğu için tetikçiyi görmediğini söyleyen Hakan Bayrakçı şunları anlattı:

Otomatik silah gibiydi

"Ben sol şeritte arabamla giderken, kaldırımla aramda bir minibüs veya otobüs vardı. Ben de soldaydım. Aramızda araba vardı yani. Telefonda konuşuyordum. 3 el silah sesi işittim. Otomatik silahtan çıkar gibi, peşpeşe, seri...  O sırada aracımla biraz öne doğru ilerledim, veya yanımdaki araç ilerledi, kaldırımı görebildim.

Yüzükoyun yerde yatıyordu

Olayın 10-15 saniye sonrasının görgü tanığı gibi düşünün beni. Bir kişiyi yerde gördüm. Vuruluş anını görmedim, yaklaşık 7 - 8 saniye sonrasını görebildim. Yerde yüzükoyun, elleri öndeydi. Kim olduğunu bilemedim, o anda etrafı da açıktı. Kaldırım biraz tenha gibiydi. Belki silah sesinden sonra kaçışmış olabilirler. Ben de 8-10 saniye sonra bakabildim olay yerine. Biraz yol alınca arkadan bir-iki bayanın bağırışma seslerini duydum.

Çok net görenler var

Saldırıdan önce Hrant Dink’i görmedim. Kaldırım tarafındaki arabada bulunanlar vuruluş anını çok net olarak görmüş olabilirler.
Sadece kurşun sesini hissettim. Toplam mesafe 8-10 metre gibiydi. Baktığımda, bir kere herkes tepki olarak oradan 20-30 metre uzağında kaldı. Kimse gidemedi.. Bir boşluk oldu, ben de tereddüt geçirdim. Bir adam vurulmuş, kimse gidemiyor. 12 Eylül öncesi olaylar yaşıyorduk, o zaman insanlar koşuyordu yardım etmek için. Sağa çekeyim de bakayım, bu adam vuruldu mu diye düşünürken o tarafa doğru koşanlar gördüm. Ama birkaç dakika sonra koşabildiler.

Yerden kimse kaldırmadı

Niye yerden kaldırmadıklarını anlamıyorum. O şekilde bırakılmış.
Ben durup bakamadım. Gördüğümde yüzükoyun yatıyordu, elleri sanki içeri katlanmış gibiydi. Yana açık değildi.
Yarım saat sonra arkadaşlarım söyledi o kişinin Hrant Dink olduğunu...

Yaya kaldırımı çok tenhaydı

Daha önce bir anormallik yoktu çevrede. Bizim orası, Şişli’ye gidiş yönü çok tıkalıdır genellikle. Fakat o an trafik adım adım yürürken, kaldırım, Harbiye ile Osmanbey arasında kalan cadde tenhaydı.”



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs