En Sıcak Konular

Dink'in protestosunda çatışma

0 0 0000 00:00 tsi
Dink'in protestosunda çatışma Gazeteci-yazar Hrant Dink’in silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle Ankara’da oturma eylemi yapan bin kişilik bir grup Kızılay’da polisle çatıştı.

Dink’in ölümünü protesto etmek için bir araya gelen grup içinde KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve bine yakın kişi bulunuyor. Grup “Yaşasın halkların kardeşliği, halka kalkan faşist eller kırılsın, faşizme karşı omuz omuza ve inadına hepimiz Hrant Dink’iz” sloganları attı. Polis eylemin başlamasıyla birlikte çembere aldığı gruba müdahale etti. şu an itibariyle yaralı olmadığı öğrenildi. Kızılay YKM binası önündeki gruba katılım devam ediyor

Taksim'de oturma eylemi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesini protesto etmek amacıyla Taksim'e kadar yürüyen grup, burada oturma eylemi başlattı.

Hrant Dink'in cenazesinin olay yerinden kaldırılmasının ardından, çeşitli sloganlar atarak Taksim'e kadar yürüyen gruptakiler, tramvay durağının yanında oturma eylemine başladı.
 
Oturma eylemi sırasında çeşitli sloganlar atan gruptakilerin sayısı, yeni katılımlarla birlikte 350'ye kadar ulaştı. Gruptakilerin, saat 20.00'ye kadar oturma eylemini sürdürecekleri, daha sonra buradan tekrar Halaskargazi Caddesindeki Agos Gazetesine kadar yürüyüş yapacakları öğrenildi.

İlginç sloganlar

Gazeteci-yazar Hrant Dink'in öldürüldüğü Agos gazetesi önünde toplanan kalabalık Türkçe ve Ermenice olarak "Hepimiz Dink'iz, hepimiz Ermeniyiz" sloganı attı.
Gazete önünde toplanan kalabalık giderek artarken Dink'in ardından Türkçe ve Ermenice olarak "Yaşasın halkların kardeşliği", "Hepimiz Dink'iz, hepimiz Ermeniyiz" sloganı attı.

Sayıları binin üzerinde olduğu tahmin edilen kalabalığa mum dağıtıldı.
Polis cadde üzerinde kalabalığı sakinleştirmek için büyük çaba sarfederken, cadde üzerinde trafik akışı çift yönlü olarak devam ediyor.



Bu haber 967 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs