daha hesaplı? | " /> daha hesaplı? | "/>

En Sıcak Konular

Acaba hangisi daha hesaplı?

1 Temmuz 2009 10:05 tsi
Acaba hangisi daha hesaplı? Denizli 1.9 milyon Euro’ya 2 kupa aldı, Aragones 3.5 milyon Euro’ya 4’üncü yaptı

Geçtiğimiz sezon ligi 4’üncü sırada tamamlayan Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Luis Aragones bir sezonda 3.5 milyon Euro’yu cebine koyarak, Beşiktaş’ta iki kupa birden kaldıran Mustafa Denizli’den 1 milyon 600 bin Euro daha fazla kazandı. Beşiktaş ile 1.5 milyon Euro’ya anlaşan Denizli, şampiyonluk ve kupa primlerinden de toplam 400 bin Euro aldı.

SEZON başında büyük umutlarla Fenerbahçe’nin başına getirilen İspanyol teknik direktör Luis Aragones, takımın ligi 4’üncü sırada tamamlamasına rağmen 2008-2009 futbol sezonunda 3.5 milyon Euro’ya yakın para kazandı. Fenerbahçe yönetiminin başarısız bularak sözleşmesini iptal ettiği Aragones bir sezonda kazandığı parayla Türkiye’de en çok kazanan teknik direktör olurken, Beşiktaş’a 8 ayda 2 kupa kazandıran Mustafa Denizli’nin maaşı ve primleri Aragones’in çok altında kaldı. Denizli geçtiğimiz sezon primlerle cebine 1.9 milyon Euro koydu. Avrupa’da geçtiğimiz yıl en çok kazanan teknik direktör ise İngiliz Premier Lig temsilcisi Chelsea’nin eski hocası Luiz Felipe Scolari oldu. Scolari, Chelsea’den 12.5 milyon Euro aldı.

Ekibe 8.5 milyon Euro

Fenerbahçe, 2009-2010 futbol sezonunda hem Luis Aragones ve ekibinin parasını hem de yeni teknik direktörü Christoph Daum ve teknik ekibinin maaşını ödeyecek. Teknik kadrosuyla birlikte Fenerbahçe’den yılda 4.5 milyon Euro alan İspanyol teknik direktör Luis Aragones, 2009-2010 sezonu için de aynı parayı alacak. Önümüzdeki sezon Fenerbahçe’yi çalıştıracak olan Christoph Daum ve teknik ekibiyle yıllığı yaklaşık 4 milyon Euro’ya anlaşan Fenerbahçe 2009-2010 sezonunda sadece teknik direktörlere ve ekiplerine 8.5 milyon Euro ödemiş olacak. Fenerbahçe, Christoph Daum’a ise bir sezonda 3 milyon 250 bin Euro ödeyecek.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ta Fortis Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Lig şampiyonlukları yaşayan Mustafa Denizli ise Fenerbahçe’nin eski hocası Luis Aragones’den 1 milyon 600 bin Euro daha az kazandı. Mustafa Denizli’yle Beşiktaş, Fenerbahçe’nin 4’üncü sırada tamamladığı Turkcell Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşırken, Türkiye Fortis Kupası’nda da Fenerbahçe’yi 4-2 yenerek kupanın sahibi oldu. Mustafa Denizli Beşiktaş’tan 2008-2009 futbol sezonu için 1.5 milyon Euro alırken, primlerden de 400 bin Euro kazandı. Denizli, şampiyonluk pirimi olarak Beşiktaş’tan 250 bin Euro, Fortis Türkiye Kupası primi olarak da 150 bin Euro aldı. Önümüzdeki sezon için de Mustafa Denizli Beşiktaş ile 2 milyon 500 bin Euro anlaştı.

Terim’in yıllık maaşı 3.1 milyon TL’ye çıktı

2008 yılında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in aldığı ücret tartışma konusu oldu ve sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine girdi. Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da tartışmalar üzerine 28 Ocak’ta Meclis kürsüsünden Terim’in aldığı aylık maaşı açıklamak zorunda kaldı. Sonunda Futbol Federasyonu, 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan Fatih Terim’in görev süresini maaşına zam yaparak 2012 yılı sonuna kadar uzattı. Böylece Terim’in yıllık ücreti 3 milyon 120 bin TL’ye aylık ücreti de 260 bin TL’ye çıktı.

Scolari Chelsea’den 12 milyon 500 bin Euro kazandı

TEKNİK direktörlere en çok para harcayan kulüplerin başında İngiliz, İtalyan ve İspanyollar geliyor. Geçtiğimiz sezon Avrupa’da en çok kazanan teknik direktör Chelsea’nin eski hocası Luiz Felipe Scolari olurken, Inter’i İtalya’da şampiyonluğa taşıyan Jose Mourinho’nun 2008-2009 sezonunda geliri 11 milyon Euro’yu buldu. İngiltere Milli Takımı’nın hocası Fabio Capello’nun geliri ise 8.5 milyon Euro. Manchester’ın efsanevi teknik direktörü Alex Ferguson ise yılda 7 milyon 600 bin Euro kazanıyor.

Hürriyet



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,311 µs