En Sıcak Konular

Şahin-Ulusoy kavgası kızışıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Şahin-Ulusoy kavgası kızışıyor Futbol Federasyonu'nu seçimden kaçmakla suçlayan Bakan Şahin ile "seçimden değil siyasi müdahale"den çekindikleri yanıtını veren Haluk Ulusoy arasındaki kavga başka bir boyuta taşındı. Bakan Şahin, Ulusoy'dan bakın nasıl hesap sordu?

Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy arasındaki kavga kızışıyor. Bakan Şahin, Ulusoy'a ait Kuşadası'ndaki otele yapılan 1.5 trilyonluk ödeme ile işadamı Saadettin Güler'e yapılan 1.5 milyar liralık ödemelerle ilgili Federasyon'un inceleme başlatarak, en kısa sürede dava açmasını istedi.

Mehmet Ali Şahin imzası ile bugün Futbol Federasyonu Başkanlığı'na gönderilen yazıda, Haluk Ulusoy hakkında Teftiş Kurulu'nun 29 Temmuz 2005 tarihli Raporu'ndaki bilgilere yer verildi. Adı geçen raporda, "Haluk Ulusoy’a ait Kuşadası Fantasia Otel’e... gerçekleştirilen alımlar nedeniyle 2001-2004 döneminde 1.457.748.592.947 TL ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Aynı şekilde Haluk Ulusoy Seyahat ve Nakliyat ve Ticaret AŞ’ye 1.1.2002-31.12.2003 tarihleri arasındaki alımlar nedeniyle 295.629.000.000 TL ödendiği belirlenmiştir” denildi.

Bakan Şahin, yapılan işlemlerin Federasyon’un satın alma talimatında yer alan “Teklif Alınamayacak veya Alım Yapılamayacak Kişi ve Kurumlar” düzenlemesine aykırı olduğunu bildirdi. Mehmet Ali Şahin, Raporda Fantasia Oteli’ne yapılan ödemelerle ilgili olarak herhangi bir ihale ve inceleme yapılmadığının vurgulandığı, doğrudan hizmet alımına gidildiğini kaydetti.

Şahin Federasyon’a gönderdiği yazıda ayrıca, işadamı Saadettin Güler ait masraf listesinde hediyelik eşya alımı, deri ceket alımı şeklinde toplam 1.377.000.000 TL belgesiz masraf bulunduğuna da işaret ederek, şunları söyledi: “Tarafınzadan henüz bir dava konusu yapılmadığı ilgi (b) yazınızla anlaşılmış olan bu iş ve işlemlerle ilgili olarak da Hukuk Kurulunuzca inceleme yapılarak, en kısa sürede ilgili kişiler hakkında söz konusu parasal miktarların tahsili için dava açılmasını ve tüm gelişmelerle ilgili olarak, Bakanlığıma en kısa sürede bilgi verilmesini rica ederim.”


Hürriyet



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,133 µs