En Sıcak Konular

Külünk: Nefesi tükenen çekilsin

24 Haziran 2009 13:42 tsi
AK Parti'nin 27 Haziranda yapılacak İstanbul İl Kongresi'nde il başkanlığına aday olan Metin Külünk, ''Nefesi tükenen arkadaşlar, bayrağı taşıyacak kadroların önünü açması gerekir'' dedi.

Külünk, bazı gazetelerin temsilcileriyle Yıldız Parkı içindeki Malta Köşkü'nde bir araya gelerek, çalışmalarını anlattı.

AK Parti'nin zamanı doğru okuyan, tabanın siyasete katılımını tüzük ve programına yansıtan siyasal bir hareket olduğunu belirten Külünk, parti içinde demokrasinin, hukukun, adaletin tecelli ettiğini göstermek adına, tabanın sesi olarak kongrede aday olduğunu söyledi.

''Çıkışımız, parti içi demokrasi kavramının hayata geçişi açısından önemli. 27 Haziran demokrasi şöleni olacak'' diyen Külünk, 27 Haziranda sandıktan çıkacaklarını ve o tarihten sonra İstanbul'da siyasetin denge merkezinin AK Parti olacağını ifade etti.

Külünk, siyaseti koltuk devir-teslimi olarak yorumlamadıklarını vurgulayarak, çıkışlarının düşünce temelli olduğunu, koltuk üzerinden siyaset yürütmeyi reddettiklerini anlattı.

Adaylık sürecindeki çalışmaları hakkında da bilgi veren Külünk, CHP'de dahil birçok partiden, siyasetçiden seçilmesi durumunda kendisine destek sözü aldığını söyledi.

Fatih, Beşiktaş, Moda, Bağcılar, Beylikdüzü ve Kartal gibi İstanbul'un dört bir köşesinde yaşayan insanların güven içinde, huzur ortamında yaşaması için çaba sarf edeceklerini dile getiren Külünk, İstanbul'daki herkesi kucaklayacaklarını, herkesin sorununa çare olmaya çalışacaklarını, halkla yüz yüze görüşeceklerini, tavsiyelerini alacaklarını vurguladı.

-MİLLETLE SİYASET-

Siyasetin milletle yapıldığına işaret eden Külünk, ''Kartlı geçişle siyaset olmaz. Siyasetçinin mekanı milletin merkezidir. Milletle iletişim kanallarını sonuna kadar açma, milleti anlama, dinleme çabası içinde olacağız'' diye konuştu.

''Nefesi tükenen arkadaşlar, bayrağı taşıyacak kadroların önünü açması gerekir'' diyen Külünk, seçilmesi durumunda il ve ilçe başkanlıklarının değer üretim merkezi haline geleceğini kaydetti.

Çalışmalarını başkalarının başarısızlığı üzerine inşa etmeyeceklerini dile getiren Külünk, şöyle devam etti:

''Çıkışımız, AK Parti siyasetini İstanbul'da milletleştirme ve toplumsallaştırma çabasıdır. Delegelerin masa başında yazılmadığı, mahallelere sandığın götürüldüğü öz güveni yüksek kadro çıkışıdır. Durduğum yer, milletin 'ol' dediği yerdir. Kadrom, İstanbul'un bütün teşkilatıdır. 27 Haziran kongresini kazandık. Kazanılmış kongrenin kaybı olmaz. Bu bir duruştur. Türk siyasetinde bir soluktur.''

Külünk, ''Çıkışınız küskünlerin harekete geçmesi olarak yorumlandı. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, siyasette küskünlüğün olmayacağını belirtti ve ''Biz güneş yürekliyiz. Güneş, küsüp de 'Bugün doğmayacağım' diyor mu?'' dedi.

aa



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,267 µs