En Sıcak Konular

Seferihisar'da yine gerginlik, söylenti yayıldı, camlar kırıldı...

0 0 0000 00:00 tsi
İZMİR'in Seferihisar İlçesi'nde, iki grup arasında ‘hakaret’ iddiasıyla çıktığı bildirilen kavgaya karışan aralarında bir muhtarın da bulunduğu 10 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

      Kavgayla ilgili yayılan söylenti nedeniyle, gözaltına alınan kişilerin bulunduğu karakol önünde toplanan kalabalık, terör örgütü aleyhine gösteri yaptı, muhtarın aracının camları kırıldı. Grup, polisin ikna çabaları sonucu dağıldı.
      Asil Nadir Lisesi'nde eğitim gören Tepecik Mahalle Muhtarı Derviş Ç.'nin (Çiftçi) oğlu V.Ç. (Vedat Ciftçi), muşta taşıdığı gerekçesiyle kendisini uyaran öğretmeniyle tartıştı. Tartışmaya, öğretmenlerine destek veren diğer öğrenciler de katıldı. Tartışmanın büyümesi üzerine durumdan haberdar olan muhtar Derviş Ç. ve akrabaları, okul önüne gelerek diğer öğrencilerin yakınlarıyla kavga etmeye başladı. V.Ç.'nin yakınlarının bölücü içerikli sözler söylediği iddiaları nedeniyle çevredeki bazı kişiler de buna tepki göstererek, kavgaya karıştı.
       Haber verilmesi üzerine olay yerine giden polis, kavgaya karıştıkları belirlenen aralarında muhtar Derviş Ç. ile birlikte 2'si öğrenci 10 kişiyi gözaltına aldı. Kavgayla ilgili ilçede yayılan söylentiyle, karakol önünde çok sayıda kişi toplandı. İstiklal Marşı okuyarak terör örgütü aleyhine gösteri yapan kalabalığa, İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve Belediye Başkanı Hamit Nişancı tarafından dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Tüm ikazlara rağmen rağmen dağılmayan grup, karakolun önünde park halindeki muhtar Derviş Ç.'nin aracına saldırıp taş ve sopalarla camını kırdı. Bir süre sonra sakinleşen grup, polis ve jandarmanın ikna çabaları sonucu dağıldı.
      Seferihisar Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın siyasi ya da iddia edildiği gibi terör yönünün bulunmadığını söyledi. Olayın tamamen gençler arasındaki küçük bir tartışmadan kaynaklandığını kaydeden Güldibi, “Toplum psikolojisiyle öyle söylentiler çıkınca olay hiç istemesek de bu noktaya geldi. Olayın siyasi yada hele hele terörle bağlantılı yönü yok. Gençler arasındaki bir olay toplumsal bir olay haline dönüşmüş'' dedi.
      Gözaltındaki 10 kişinin sorgusunun sürdüğü, savcının talitamıyla ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacakları bildirildi.

Milliyet



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,946 µs