En Sıcak Konular

Sandık "Alevi" yanıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Sandık Alevi- Bektaşi örgütleri seçim havasına yeni kararlarla girdi. Kritik dönemde, 495 federasyonu bir araya getiren Alevi federasyonları çarpıcı kararlar aldı. Siyasi rotalarını çizen Aleviler, Avrupa Alevi- Bektaşi derneklerinin de etkisiyle  Cumhurbaş

Alevi-Bektaşi örgütlerinin Mersin toplantısından sol partilere "uyarı" ve siyasette aktif olarak yer alma kararı çıktı. 'Sicili bozuk sağ partilere oy verememiz mümkün değil' diyen Aleviler, sol partilerin birleşmesini istedi. Alevi-Bektaşi örgütlerinin Mersin toplantısında sol partilere " uyarı " kararı çıktı. Önümüzdeki seçimlere etkin olarak katılmayı hedefleyen Alevi-Bektaşi örgütleri, sol partilere " kendinize çekidüzen verin" uyarısında bulunacak.

485 şube bir araya gelecek

Alevi-Bektaşi federasyonlarına bağlı 495 şube, nisan ayında Mersin'de yapılacak "stadyum" toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde laik Cumhuriyeti koruma kararlılığını dile getirecek. Alevi Bektaşi Federasyonu ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun hafta sonunda Mersin'de düzenlediği toplantıda, "Alevi örgütlerinin, 2007 seçimlerine etkin olarak katılması" kararı alındı. Bu nedenle nisan ayında 495 Alevi-Bektaşi örgütü şubesi başkanlarının Mersin'de bir araya geleceğini belirten Hacı Bektaş Veli Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ali Baysal , Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda yapılacak bu toplantının halka açık olacağını söyledi.

"Siyasiler bize bakışını netleştirsin"

Toplantının Alevi-Bektaşi toplumunun, laik, demokratik Türkiye'ye sahip çıkışının da bir göstergesi olacağını belirten Baysal, "Toplantıya tüm siyasi partilerin genel başkanlarını davet ettik. Eğer katılırlarsa zorunlu din derslerinin kaldırılması, cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi taleplerimizi siyasilere de ileteceğiz. Siyasiler bize bakışlarını netleştirsinler" diye konuştu.

"Sol partiler kendilerine çekidüzen versin"

Baysal kişisel ilişkileri sayesinde değil, Alevilik kimliği ile sorunları çözmeyi amaçlayan kişileri sahipleneceklerini vurgulayarak " Aleviler bugüne kadar hep sola oy verdiler. Geçmişte bize karşı katliamlar düzenlemiş sağ partilere oy vermemiz söz konusu değil. Ama sol partiler de kendilerine çekidüzen versinler. Solda birleşme yolunda adım atsınlar. Alevi örgütleri olarak solu izleyeceğiz ve Alevilerin sandığa gitmesi için çaba sarf edeceğiz " dedi.

Avrupa Alevileri birleşme çağrısına destek

Alevi Bektaşi Federasyonu ile Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu'nun hafta sonunda Mersin'de düzenlediği toplantı sonunda yayımlanan sonuç bildirgesinde de " Alevilerin doğrudan temsil hakkı " isteği öne çıktı. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selatin Özel ve Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker imzasıyla yayımlanan bildiride, bazı sağ partilerin, Alevilere yönelik geçmişteki kötü sicilleri ile yüzleşmeden Alevilerin özgün sözlerini kullanmaya başladıklarına dikkat çekildi. Bildiride şu ifadeler yer aldı "Türkiye nüfusunun üçte birini oluşturan Aleviler, Cumhuriyet tarihi boyunca oy vermedikleri siyasi partilerin de kendi sorunlarına sahip çıkmadığını bilmektedirler. Siyasi alanda, vekâleten temsil edilmenin dayanılmaz siyasi acısını çeken Aleviler, artık siyasi tercihlerini doğrudan temsil edilmek için kullanmak istiyorlar. Bugüne kadar Aleviler, verdikleri her oyun kendilerine inkâr, asimilasyon, saldırı, yoksulluk, işsizlik ve eğitimsizlik olarak geri döndüğünün bilincine varmışlardır. Bu nedenle ABF ve AABF, Alevilerin siyasette doğrudan temsilini talep etmektedir."

Cumhuriyet



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,326 µs