En Sıcak Konular

Müslümanlar raus!

18 Ocak 2007 00:00 tsi
Müslümanlar raus! Avrupa’da yükselen yabancı düşmanlığı bu kez dişini Hollanda’daki din adamlarına gösterdi. Çıkarılan yasalar yüzünden Müslüman din adamları Hollanda’yı bir bir terk etmeye başladı… Peki, ibadethaneler kime kalıyor dersiniz?

Yabancılara yönelik uygulanan yasalar Hollandalı Müslümanları ülkeyi terk etmeye zorluyor. Ülkeyi terk eden kesimlerden birisini de cami imamları oluşturuyor. Yeni çıkan yasalar ve toplum içinde kendilerine yönelen ırkçı tutumdan bir hayli bunalan Müslüman din adamları Hollanda’yı terk edip görevlerini daha rahat yapabilecekleri Avrupa ülkelerine gidiyor.

Peki, Müslüman din adamları Hollanda’da neden baskı görüyor? Hollanda İmamlar Birliği başkanı Muhammed Ousalah'a göre 11 Eylülden sonra başlayan ve İslamofobi’de somutlanan yabancı düşmanlığı bunun başlıca sebebi. Üstelik Müslüman din adamları arasında ülkeyi terk etmek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu durumda ise ibadethanelerin imamsız kalması kaçınılmaz. Ousalah, camilerin şimdi “amatör imalar” tarafından yönetildiğini, bu durumun ise sadece cehaleti körükleyeceğini söylüyor. 

Şu an için Hollanda'da 180 caminin din adamı olmaksızın işlevini sürdürdüğü belirtiliyor. Boş kalan camiler ise ülkede illegal bir şekilde bulunan ve din adamlığı tecrübesi olmayan insanlar tarafından yönetiliyor.  Hollanda yönetiminin bu konuda suçlu olduğunu bildiren Ousalah, Hollandalı bakanların çözüm bulmak yerine imamları nasıl kovabileceklerini düşündüklerini ileri sürüyor.

Tecrübeli din adamlarının ülkeyi terk etmeye zorlanmasının İslam ve Müslümanların Hollanda’da daha da marjinalleştirilmesinden başka bir sonuç doğurmayacağı ise aşikâr.

iyibilgi.com



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs