En Sıcak Konular

Maliki'den Bush'a beklenmedik eleştiri

0 0 0000 00:00 tsi
Maliki'den Bush'a beklenmedik eleştiri Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ABD Başkanı George Bush'un 'hiç bugünkü kadar zayıf olmadığını' söyledi.

İtalyan Corriere della Sera gazetesine konuşan Maliki, "Şimdiki Amerikan yönetiminin iki ay önceki seçim yenilgisinden sonra büyük zorluk içinde bulunduğunu anlıyorum. Bush'un zayıflığını hiç bugünkü kadar hissetmemiştim. Bana Bağdat'ta biz değil de Washington'da onlar tükeniyor gibi geliyor" dedi.
 
ABD tarafından, 'yetersizlik'le eleştirilen Irak Başbakanı ilk kez bu kadar ağır bir biçimde Amerikan yönetimine yükleniyor.
 
Maliki, açıklamasında, "Bana öyle geliyor ki Bush iç baskıların ağırlığına teslim olmakta. Belki de durumun kontrolünü kaybetti. Üzgünüm çünkü George Bush genelde güçlü bir karaktere sahip" dedi.
 
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Kongre'de Irak hükümetinin gecikmekte olduğu yönündeki sözlerini de reddeden Maliki, "Rice'a teröristlere yardım edecek türden açıklamalarda bulunmamasını tavsiye ediyorum. ABD uygun silah ve teçhizatı hemen gönderseydi durum daha iyi olabilirdi" dedi.
 
Şii milisleri hoş gördüklerine dair suçlamalarla ilgili olarak da Maliki, "Ayrım yapmaksızın, bütün milislerin peşindeyiz. Ayrım ya da tercih olmayacaktır" ifadesini kullandı.
 
Bush'un yeni Irak stratejisiyle ilgili olarak da Maliki, planın başarılı olabileceğini belirterek, Amerikan askerlerinin sayısının üç ile altı ay içinde azaltılabileceğini yineledi.
 
Maliki, planın sahada nasıl uygulanacağını görmek gerektiğini de belirtti. Ülkesinin geleceğine güvenle baktığını söyleyen Maliki, bir iç savaş beklemediğini, geçmişte de barış içinde birlikte yaşamayı başardıklarını ve aşırı uçtakileri yeneceklerine ikna olduğunu ifade etti.
 
Maliki, "Bizim planımız da ne kadar zaman alırsa alsın teröristlerle her zaman ve her yerde savaşmak. Başarısız olursak yine de devam edeceğiz" dedi.
 
Maliki, İngiliz Times gazetesine de açıklamalarda bulunmuştu.

CNNTurk



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs