En Sıcak Konular

Süryaniler de soykırım anıtı yapıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Ermenistan'daki sözde Ermeni Soykırım anıtının yanına bu kez Türkleri ve Kürtleri katiamla suçlayan sözde Arami -Süryani Soykırım Anıtı dikiliyor..

Yaşar İliksiz'in haberi

Ermenistan'ın Erivan kentinde bulunan sözde soykırım anıtının yanına yeni bir sözde soykırım anıtı daha ekleniyor. "Arami Soykırım Anıtı" dikilmesi için yapılan çalışmalar, anıtının şeklinin tasarlanması aşamasına kadar getirildi. Bu da Ermenistan'ın anıt için olur verdiği anlamına geliyor...

Kendilerini Asur Federasyonu (Atour Assyrian Association) tanımlayan bir grup uzun süreden beri Ermenistan devlet yetkilileri ile bir anıt dikilmesi için temaslarda bulunuyordu. Süryaniler, 1915-1919 yılları arasında Süryani nüfusunun büyük çoğunluğunun Türk askerleri ve Kürt aşiretleri tarafından katledildiğini savunuyorlar.

Asur Federasyonu, (Atour Assyrian Association) lobisi anıtın yapılması için Süryani cemaatlerini taslak göndermeye davet etti. Davet özellikle Süryani mimar, ressam ve bu gibi konularda eğitimi olan kişilere yönelik olarak yapıldı. Ancak bu özelliklere sahip olmayanlar da öneri göndermeye çağırıldı.

Yapılması planlanan anıtın, sözde Ermeni soykırımı adına dikilen anıtın yanında 12 metrekarelik bir alan üzerinde kurulacağı, 1,5 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde olacağı ifade ediliyor.

Çağrı, merkezi İsveç'te bulunan ve Süryani lobisinin oluşturduğu ve "Easternstar News Agency" (Doğu Yıldızı Haber Ajansı) adını verdiği Süryani iletişim gurubu tarafından gerçekleştirildi.

Haber7



Bu haber 1,810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,674 µs