En Sıcak Konular

TÜSİAD "kelle vermem" diyor!

0 0 0000 00:00 tsi
TÜSİAD Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Doğan’ın TÜSİAD başkanlığına adaylığı cephelerin netleşmeye başladığını gösteriyor. Ciner ve Doğan grupları birbirini “Uzanlıkla” suçlarken, aslında “Uzan’ın sonuna uğramayalım” di

Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ TÜSİAD’ın başkanlığına adaylığını koydu. Yalçındağ’ın adaylığı babasının patronu olduğu Hürriyet, Milliyet, Radikal ve sahibi olmadığı Vatan gibi gazetelerde sıcak karşılandı. İki gün üstüst yapılan haberlerde Yalçındağ’ın adaylığının TÜSİAD’ı farklı bir noktaya getireceği vurgulandı. Özellikle işkadınlarının görüşlerine de yer verildi.

Yalçındağ’ın adaylığı elbette diğer medya gruplarını da harekete geçirdi. Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut, Yalçındağ’ın TÜSİAD’ın başına geçmesi ile kurumun tarafsızlığını kaybedeceğini ve siyasileşeceğini ileri sürdü.

Serdar Turgut’un yazdıklarından Yalçındağ’ın “siyasi” bir hesap ile TÜSİAD başkanlığına adaylığını koyduğunu anlamak mümkün. Ancak hesap bu kadar  değil.

Doğan’ın daralan nefesi...

Aydın Doğan POAŞ’ı aldığından beri başına gelmedik kalmadı. Ancak bu dosyadan hareketle gösterilen tepkilerde "panik atak" izleri var. Yani doğan grubu ve yazarları durumu tam okumadan reaksiyon gösteriyormuş gibi! Doğan, önce “kaçak akaryakıt şubeleri” yüzünden yüklü bir ceza ödedi. Ardından da Sabah gazetesinin üzerine gitmekten kendini alıkoyamadığı milyar dolarlık “vergi kaçağı” sorunu ortaya çıktı. 

Taha Kıvanç’a göre Aydın Doğan’ın karşı karşıya kaldığı tutum öyle iki gazetenin çarpışması ya da iki bürokratın bilgi sızdırması ile açıklanabilecek cinsten değil. Doğan kapsamlı bir “çember daraltma operasyonu” ile karşı karşıya. Sık sık yapılan Uzan hatırlatması da bunun bir kanıtı.

TÜSİAD mı istiyor Doğan mı?

Peki Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ neden TÜSİAD başkanlığına adaylığını koydu? Bunun için yapılacak iki açıklama var: 1. TÜSİAD ikinci bir Uzan vakasına izin vermeyeceğinin mesajını iletiyor. Bu şu demek: TÜSİAD, Uzan’ın üzerine gidildiği gibi Aydın Doğan’ın üzerine gidilmesine izin vermeyecek. Nedeni ise son derece anlaşılabilir.. Empati! İkinci bir açıklama var ki o daha güçlü: Etrafındaki çember daralan Doğan, TÜSİAD kartını açıyor. Basını kanalıyla bu adaylığı destekleyerek kazanabileceği düşüncesinde. Eğer TÜSİAD başkanlığı Yalçındağ’a geçerse, Doğan’ın eli güçlenecek. En azından etrafında daralmakta olan çembere karşı. Peki Arzuhan Doğan Yalçındağ TÜSİAD başkanı olamazsa ne olacak? Bunun cevabını birlikte izleyeceğiz ama şu TÜSİAD'ın bu adaylığa menfi durduğunu gösteren bir bakış bulunmuyor.



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,223 µs