En Sıcak Konular

Bakan Özak'tan kulüplere uyarı

19 Haziran 2009 18:21 tsi
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, spor kulüplerinin transfere çok para harcadığı uyarısında bulunarak menajerlik sistemi için çağrıda bulundu.

Kulüplerin gelir-gider dengesine göre transfer yapması gerektiğini belirten Özak, transfer kavgalarının sona ermesi için menejerlik sisteminin masaya yatırılarak düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Özak, sporda yaşanan şiddetin ise sadece yasalarla değil, ilkokul düzeyinde eğitimle verilecek eğitimle yenilebileceğini belirtti.

Ankara'dan İstanbul'a gelen Bakan Faruk Özak, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin son günlerde sporda yaşanan şiddet olaylarını ve takımların futbolcu transferindeki kavgalarını değerlendirdi. Stadyum ve salonlardaki olumsuz görüntüleri yalnızca yasalarla ortadan kaldırmanın mümkün olmadığını ancak asgariye indirilebileceğini anlatan Özak, ''Yerel yönetimler, Valiler ve onun başında bulunduğu kurumun bir takım görev ve sorumlulukları var. Ama bütün bunlar eğitimle çözülebilir. Suç ve ceza yasası çalışmalı, eğitimle ve topyekun buna 'hayır' diyerek, tepki göstererek bunu asgariye indirmemiz lazım.'' dedi.

Bakan Faruk Özak, yaz tatili sonrası yapacakları çalışmada 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi' ile ilgili yasada özellikle valilerin başkanlığında kurulan kurulun daha etkin olması ve suçluların cezalandırılmasıyla ilgili eksikleri gözden geçireceklerini ifade etti. Özak, ''Özel güvenlikle ilgili konu hala çözülmedi. Uygulamada ne eksiklik var ilgili taraflarla konuşup gereken önlemleri alacağız. Eğer siz sahaya gelirken yolda bu kavga, gürültü, şiddet, düzensizlik, birbirine saygısızlık varsa bu sahada da olacaktır. O halde ezeli rekabeti daha seviyeli ve saygılı bir hale getiremezseniz sahada bunu önlemek çok çok zor olabilir. O bakımdan buna top yekun bir mücadeleyle başlamak lazım. Belki de ilkokul önce eğitimle başlamak lazım. Ama burada kulüplerin, yöneticilerin, medyanın ve bizlerin çok daha yapacak şeyi olduğuna inanıyorum'' diye konuştu.

''KULÜPLER TRANSFERE ÇOK PARA HARCIYOR''

Kulüplerin futbolcu transferindeki kavgasına da değinen Faruk Özak, transferdeki yönetmeliklerin değişmesine rağmen uygulamaların her ülkede farklı olduğunu ancak Türkiye'de daha da farklı olduğunu anlattı. Menajerlik müessesesinin ne olduğu ve menajerin kim olduğunun masaya yatırılması gerektiğini dile getiren Bakan Özak, kulüplerin de gelir gider dengesi içinde harcamaları yapması gerektiğine dikkat çekti.

Özak, ''Kulüplerin gereksiz borçlanmamaları lazım. İyi oyuncu dünyanın her tarafından iyi para ediyor ama gereksiz para harcamamak lazım. Ve bu işi taraftarları birbirine düşman edecek şekilde ve sporcuları sahaya çıktığı zaman oynayamayacak şekilde rahatsız edecek boyuta getirmemek, hep beraber dikkatli olmamız lazım. Sanıyorum kulüpler gelir-gider dengesi içerisinde harcamalarına çok dikkat ederlerse ve centilmenlik içerisinde olurlarsa bu olaylar iyileşebilir. Ama bu ne ilktir ne sondur. Son hale getireceğiz demek iyimserlik olur. Ben şunu söylüyorum çok para harcıyoruz ama harcadığımız para karşılığında kaliteyi bulamıyoruz. Milli takıma da yansımasını görüyoruz. Çok daha fazla oyuncu üretmemiz, alt yapıya önem vermemiz lazım. İşte Barselona altyapıdan yetiştirdiği hoca ve oyuncularla dünyayı sallıyor. Ve fevkalade takım üretti. Ben daha önce bunu Trabzonspor'da oynarken görmüştüm. Özellikle İstanbul ve Türkiye'nin her tarafından takımlarımız bunu yapıp daha az para harcayabilirler''açıklamasını yaptı.

Bakan Faruk Özak, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanması planlanan fakat ertelenmek zorunda kalan maçın oynanıp oynanmayacağına yönelik bir soru üzerine de,

'' Bir maçla ne centilmenlik tesis edilebilir ne centilmenlik ortadan kaldırılabilir. O bakımdan Takımlarımız arasındaki rekabeti sevgi ve saygı çerisinde bir 'Fair Play' anlayışına çevirebiliriz. Burada en büyük göre yöneticilere düşüyor. Mağlubiyeti ve şampiyonluk kaybetmeyi bir namus olayı gibi görmemeleri, kabullenmemeleri lazım. Buna bir sanat olayı gibi bakmalıyız''karşılığını verdi.

cihan



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,852 µs