En Sıcak Konular

Paraşütü açılmayan kadın cinayet kurbanı çıktı

0 0 0000 00:00 tsi
Belçika’nın Tongres bölgesinde, geçen kasım ayında paraşütleri açılmadığı için yere çakılarak ölen kadının cinayet kurbanı olduğu kesinleşti ve katil zanlısı tutuklandı.

      Els Van Doren (37) isimli üç çocuk annesi deneyimli paraşütçü, 4 bin metreden atladıktan sonra paraşütünü açamamış, yedek paraşütün de açılmaması üzerine bir evin bahçesine düşerek yaşamını yitirmişti.
      Bugüne kadar 2 binden fazla paraşüt atlayışı deneyimi olan Van Doren, uçaktan ayrıldıktan sonra vücuduna bağladığı kamerayı da çalıştırmıştı. Savcılık, bu kameranın görüntülerinin hasarsız olarak ele geçirildiğini bildirmişti.
      Tongres Savcılığının açıklamasına göre, ses kayıtları ve görüntülerde, kadının yere 1300 metre mesafede açmayı denediği ana paraşütünün açılmadığı, sporcunun paniklediği ve yedek paraşütün de açılmaması üzerine saniyede 50 metre süratle düşüş sonucu ölümün kaçınılmaz olduğu belirlendi.
      Uzmanlar, paraşütçünün üzerinde bilgisayar bağlantılı bir sistemin de bulunduğunu, bu sistemin, yere 215 metre kala otomatik olarak devreye girdiğini ve normal koşullarda yedek paraşütü açtığını, söz konusu düzenin çalıştığını, ancak yedek paraşütün bilgisayar komutunu yanıtsız bıraktığını bildirdi.
      Adli uzmanlar, yapılan incelemelerin ardından, Belçikalı kadının ana ve yedek paraşütlerinin "sabote edildiğini", olayın kaza olmadığını açıkladı.
      Savcılık, Els Clottemans (22) isimli bir kadının katil zanlısı olarak tutuklandığını, bu kişinin, Els Van Doren’in paraşütlerini sabote etmekle suçlandığını bildirdi.
      Katil zanlısı kadının, ölen kadının ekip arkadaşı olduğu, iki kadının aynı erkeğe aşık oldukları, Clottemans’ın cinayetten sonra, aralık ayında intihar girişiminde bulunduğu ifade ediliyor.
      Sorgulaması devam eden ve suçlamaları reddeden katil zanlısının, Els Van Doren’in öldüğü son paraşüt atlayışındaki grupta bulunan 11 kişi arasında yer aldığı belirtiliyor.

Milliyet



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,276 µs