En Sıcak Konular

Şemdinli davası temyizde, askerler tahliye istiyor

0 0 0000 00:00 tsi
      Şemdinli davasının Yargıtay'da temyiz duruşması yapıldı. 39'ar yıl hapse mahkum olan astsubaylar Özcan İldeniz ve Ali Kaya'nın avukatları savunmalarında, davanın uluslararası bir komplo olduğunu söyledi. Adil yargılama ol

      Van 3'üncü Ağır ceza Mahkemesi'nin 39 yıl hapse mahkum ettiği astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in avukatları Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nde müvekkillerini savundu. Avukatlar mahkemedeki savunmalarında Şemdinli'de olayın meydana geldiği kitabevinin maketini kullandı.
      Avukat Vedat Gülşen, İldeniz ve Kaya'nın bir komplo ile karşı karşıya kaldığını söyledi ve "Eğer iddia edildiği gibi bombayı astsubaylar atsaydı neden açık kapıdan değil de camı kırarak attılar. Amaç öldürmekse bomba boş dükkana atılmazdı" dedi.
      Gülşen'e göre, mahkeme astsubayların PKK tarafından tuzağa düşürüldüğünü görmezden geldi, dava da AB baskısıyla siyasallaştı.
     
     Avukat Gülşen'in savunmasında kullandığı ifadeler şöyle:
      "Müvekkillerim asker olduğu için AB baskısıyla tutuklu kaldı. İddianameyi hazırlayan savcı HSYK tarafından meslekten atıldı. Gerekçe olarak yargıyı siyasallaştırdığı belirtildi. Bu dosyada aslında jandarma ve terörle mücadele sorgulandı. Bu dava Türkiye Cumhuriyeti devletinin AB ve BOP karşısında jandarmanın hedef seçildiği ve ortadan kaldırılmak istendiği bir davadır"
     
     "Astsubaylar kurban seçildi"
      Diğer avukatlar da yerel mahkeme kararının hukuki açıdan sakat olduğunu ve astsubayların olayda kurban seçildiğini iddia etti.
      Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde patlayan bomba ve ardından yaşanan olaylar uzun süre tartışılmıştı. Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'e 39'ar yıl hapis cezası vermişti.
      Yargıtay Başsavcılığı ise hazırladığı tebliğnamede bu görüşe katılmamış, cezaların bozulmasını istemişti. Başsavcılık, yerel mahkemenin yargılamasını yüzeysel olarak niteleyerek, "mahkemenin delilleri tam olarak toplamadan, kuşkuları gidermeden, olayın derinliğine vakıf olmadan bir karar verdiğini" öne sürmüştü. Son kararı Yargıtay 1 Şubat'ta verecek.

Milliyet
     



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,578 µs