En Sıcak Konular

Balondan operasyon!

0 0 0000 00:00 tsi
Balondan operasyon! Ankara'nın PKK hassaseyite arttığı dönemlerde Washington'dan "balon" çıkışlar geliyor... Daha önce "Kuzey Irak'a gireceğim" diyen Türkiye'yi yatıştırmak için kurulan koordinatörlük gibi, Amerikan birliklerinin gerçekleştirdiği PKK operasyonu da ba

ABD yatıştırmayı iyi biliyor... Ya da yatıştırdığını sanıyor... Ancak Ankara ne zaman Kuzey Irak ve PKK konusunda hareketlense Washington'dan "yatıştırıcı" bazı adımlar geliyor.

Terörle Mücadele Koordinatörlüğü bunlardan birisi... Türk koordinatör Edip Başer'in de sık sık vurguladığı gibi bu mekanizma başarısız oldu. Aslında başarısızlık üzerine kurulmuştu. Çünkü kurulduğu günlerde Türkiye PKK'ya müdahale edeceğine dair güçlü işaretler veriyordu. Ve koordinatörlük kararı hemen alındı. Ankara ilk önce bu mekanizmanın ne olduğunu anlayamadı. Daha sonra bunun "uyuşturucu" olduğunu gördü ve kaygısını iletti. Ancak sonunda beklemeye karar verdi.

Dün Amerikan birlikleri yeni bir "yatıştırıcı" operasyon düzenledi. Başbakan Erdoğan'ın bi hafta süren sert çıkışları Batı basınında "Acaba Türkiye müdahale edecek mi" şeklinde bir tartışmaya yol açarken, Amerikan makamlarında "biz çıkarsak Türkiye gelir" tezleri işlenmeye başladı. İşte bu atmosfer altında Amerikan birlikleri ve Irak ordusu Kuzey Irak’ta PKK’nın kontrolündeki Mahmur Mülteci kampına dün sabah bir operasyon düzenledi.

Yaklaşık 500 Irak askerinin katıldığı arama sırasında herhangi olumsuz bir gelişme yaşanmadığı, kampa giriş çıkışlara izin verildiği bildirildi. Kampta tüm hanelerin tek tek arandığı, silah veya benzeri bir şey bulunmadığı belirtildi.  Mahmur Kaymakamı Abdulrahman Pelaf girişimi protesto etti ve "Mahmur Kampı’nda tek bir fişek dahi yoktur" dedi.

Bu baskın Emekli Tuğgeneral Osman Pamukoğlu'nun Kan Uykusu adlı belgeselde anlattıklarını hatırlattı. Pamukoğlu o belgeselde Kuzey Irak'a düzenlenecek bir operasyon için Genelkurmay'a plan gönderdiğini, Genelkurmay'dan gelen yanıtta plana onay verildiğini, ancak Peşmergelerin de Türkiye'ye yardım edeceği bilgisinin geldiğini belirtmişti. Ancak PKK kampına yapılan operasyonda PKK kampının boşaltıldığını çünkü Kuzey Irak peşmergelerinin PKK'ya Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyon yapacağı bilgisini "sızdırdığını" ileri sürmüştü.

iyibilgi.com



Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,077 µs