iyibil" /> iyibil"/>

En Sıcak Konular

Türkiye'ye Norveç eyaletleri

0 0 0000 00:00 tsi
Türkiye'ye Norveç eyaletleri Ülke topraklarının tam ortasında 100 bin yabancıya 20 kent kurulacak. Yabancılar bu bölgeleri kendi seçtiği yöneticilerle idare edecek, dernekler etrafında örgütlenecekler. Projenin arkasında ise bakın kim var ? iyibil

"2015'e kadar 100 bin Norveçli emeklinin yaşaması için, Türkiye ve Romanya'da 20 milyar dolar yatırımla 20 kent kurulacak. Asrın göç projesiyle Türkiye, Norveçliler'in ikinci vatanı olacak." Bu haberi bugün tüm gazeteler sevinçle duyurdu.

Projeyi üreten, ODTÜ mü? Yoksa ODTÜ'lü Norveç şirketi ortağı mı?

Bu göç, ABD'nin İncirlik'te üs kurmasından farklı bir şey değil. Ya da İsrail'in, Kudüs'e göçünden. Bu iş için kullanılanlar ise, göçü masum gösteren "emekliler". Göç etmekle kalmayan yabancı vatandaşlar, 20 kent kuracak. Kentleri de kendi seçtiği yöneticiler ile yönetecekler. Üstelik ODTÜ tarafından yapıldığı söylenen bu projenin destekçisi Hüseyin Aksu. ODTÜ'de öğretim görevlisi olduğu doğru. Ama aynı zamanda da by projeyi gereçkleştiren Norveçli şirket, Norweigen Life Center şirketinin ortağı. Eski Aydın Belediye Başkanı da olan Aksu demecinde şu talihsiz cümleleri sarf ediyor: “21. yüzyılda büyük bir savaş olmazsa asrın en büyük göç projesini hazırladık. Bir ülkeden bir ülkeye 100 bin kişi resmen göç edecek.

İşte bu "kötü" haber:

"ODTÜ Teknoparkı tarafından, Türkiye ve Romanya'da Norveçli emeklilerin yaşaması için geniş kapsamlı bir projenin hazırlandığı bildirildi. Norveç'ten gelen talep üzerine hazırlanan projeyle, 2015 yılına kadar 100 bin Norveçli emeklinin yaşaması için, Türkiye ve Romanya'da 20 milyar dolar yatırımla 20 kent kurulması planlanıyor.
ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi, Norweigen Life Center şirketi ortağı ve eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, yaptığı açıklamada, dünyada ilk kez uygulanacak bir modelle Norveçli emeklilere “ikinci vatan” sağlayacaklarını belirtti.

Asrın göç projesi

Yaklaşık 2 yıl önce Norveç'ten gelen talep üzerine ODTÜ Teknoparkında bir model geliştirdiklerini, Norveç'te sunumunu yaptıkları modelin büyük ilgi gördüğünü aktaran Aksu, şunları söyledi:

“21. yüzyılda büyük bir savaş olmazsa asrın en büyük göç projesini hazırladık. Bir ülkeden bir ülkeye 100 bin kişi resmen göç edecek. Her birinde 5 bin Norveçli'nin yaşayacağı 20 yatırımda 100 bin müşterisi bulunan, doluluk oranı yüzde 100 ve rezervasyonu ömür boyu olan dünyada gelmiş geçmiş tek turizm projesini hayata geçireceğiz.”

Kurucu ortağı ve yüzde 10 hisseye sahip olduğu Norweigen Life Center şirketinin Norveç'ten sağlanan 150 milyon dolarlık fonla çalışmalara başladığını aktaran Aksu, Norveç'teki 50'ye yakın belediyenin arazi işlemlerinin tamamlanması sonrası şirkete ortak olma taahhüdünde bulunduğunu ifade etti.

Kent gibi yönetilecek

Norveç'te yaşlıların bakımını belediyelerin üstlendiğini, emekli ve yaşlıların bakımının çok büyük bir pazar oluşturması nedeniyle Almanya, İngiltere ve İrlanda gibi ülkelerin projeler geliştirdiğini açıklayan Aksu, Türkiye'nin de iddialı bir projeyle pazardan pay almaya çabaladığını ifade etti. Aksu Türkiye'ye yerleşmek isteyen Norveçlilere ilk etapta kiralama, sonraki yıllarda ise satış yapılacağını belirterek “Yöneticilerini kendileri seçecek, kent konseylerini, derneklerini kuracaklar, sosyal etkinlik yapacaklar” dedi.

Proje kapsamında mart ya da nisan ayında Köstence kentinde 2 bin konutluk yatırımın temelini atmayı planladıklarını aktaran Aksu, Romanya'nın AB üyesi olması nedeniyle de ilk uygulama noktası olarak tercih edildiğini ifade etti. Aksu, Türkiye'de ise İzmir'in Çeşme ilçesindeki 2 bin 500 dönümlük arazi üzerinde çalışma yaptıklarını açıkladı.

Unakıtan'dan destek sözü

Hazine'ye ait arazinin altyapısının hazırlanması ve tahsisi çalışmalarını beklediklerini ifade eden Aksu, tahsisin tamamlanması halinde Çeşme'de 1 yıl içinde 20 bin konutun yapımını tamamlamayı planladıklarını söyledi. Aksu Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da projeyle yakından ilgilendiğini, Çeşme'deki araziyle ilgili işlemlerde yardımcı olma sözü verdiğini söyledi.

iyibilgi.com



Bu haber 1,458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,624 µs