En Sıcak Konular

Aydın Doğan’ın etrafındaki çember daralıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Aydın Doğan’ın etrafındaki çember daralıyor! Hürriyet ve Sabah gruplarının “POAŞ” üzerinden başlattıkları savaşta hükümeti yanlarına çekme uğraşları boşuna! Zira bu operasyon “uluslararası bir operasyon”! Uzan’ı dillerine dolamasına rağmen ders çıkarmayan Aydın Doğan ve

Hürriyet ve Sabah gazetelerinin birinci sayfadan ilan ettikleri savaş deklerasyonunun sebebi “POAŞ” dosyası gibi gözükse de, işin ardında çok ülkeli bir yapılanma bulunuyor. Aydın Doğan’a yönelik bu “devlet operasyonu”nda her iki taraf da “devleti”, AKP hükümeti olarak okuyup, iktidarı yanına çekmeye çalışıyor ama gerçekler ve işin ciddiyeti biraz daha farklı.
Hasılı “medya savaşı” gibi görünün bu salvo saldırıların ardından alıştığımız “kupon çekişmeleri” bulunmuyor. Her iki basın grubunun Uzan örneği üzerinden gitmeleri de oldukça manidar. Zira Uzan ve medyası olayı tıpkı şimdiki gibi seçim zamanında vuku bulmuşu ve o işin ardında da alışıldık söylemin tekrarladığı gibi hükümet değil, bir başka devlet bulunmaktaydı.

Aynı düşünce doğrultusunda bir yazı kaleme alan Taha Kıvanç (Fehmi Koru), “Benim kuşkucu kafam, suçlanan grubun olayı çok hafife aldığını düşünüyor; sızdırmayı bir-iki bürokratın kişisel girişimi olarak görmesi bu yanlışın sonucu. Suçlayan grup da hükümetten medet ummak ve politikacıların raporun üzerine yatabileceğini sanmakla hata ediyor. Bütün güçleriyle hükümeti ve Ak Parti'yi zorlamaya çalışan iki grup da yanılıyor; konu politikacıları aşıyor ve çok daha derinlerle irtibatlı” diyor.

Uzan grubunun o dönemde yaşadığı sıkıntıları CEAŞ olayı yüzünden politik olarak okuması nasıl yanlışsa, şimdi aynı hatayı Aydın Doğan yapıyor. Bir batı ülkesiyle fazla içli dışlı olduğu için (Bu batı ülkesinin adı ısrarla verilmese de Almanya olduğunu iyibilgi olarak söyleyelim.) “etrafın” husumeti çeken Aydın Doğan grubunun işi AKP iktidarını kendi tarafına çekmeye çalışmaktan çok daha zor. 

Uzan grubu da benzer bir şekilde ABD’nin hışmına uğramıştı! Motorola alacağını kan davasına dönüştüren ABD hazinesi ve firma Uzanları silme kararını oldukça sert biçimde uyguladı.

Kuşkusuz yine Taha Kıvanç’ın kaleminden sorulan bir soruyu ek olarak burada tekrarlamak da gerekiyor; “… İki taraf da Uzanlar üzerinden birbirini suçluyor, Uzanlar'ın medyayı kullanmasını kötü örnek olarak gösteriyor ..Cem Uzan gazetesi ve televizyonunu kendisi mi yönetmiş; medyasını kötüye kullandığını ileri sürdükleri Cem Uzan'ın medya yöneticileri şimdi neredeler acaba?” Üzerinde “çok yönlü” düşünülmesi gereken bir soru!

iyibilgi.com



Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,413 µs