En Sıcak Konular

Tatlıses, türkülerini mahpus damında mı söylecek?

0 0 0000 00:00 tsi
Tatlıses, türkülerini mahpus damında mı söylecek? İbo'nun yanık sesi mahpus damlarında mı yankılanacak? Savcı, Sauna Çetesi'ne yönelik mütalaasını tamamladı. Sanıklara 74 yıla kadar hapis istenen iddianamede İbrahim Tatlıses için 18 yıl hapis talep edildi

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit, kamuoyunda ”Sauna Çetesi” olarak bilinen ve aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 kişi hakkında sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, bu kişilerin 2 yıl 3 aydan 74 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Hüseyin Osman Selçuklu, Serdar Yük, Tamer Topsakal, Siyami Gündüzoğlu ve Kasım Zengin ile tutuksuz sanıklar Ömer Faruk Çalışkan, Mustafa Aksoy, Tayfun Ölçer, Bekir Gökhan Kazancı, Ertuğrul Çakır ile avukatları ve davaya müdahil olan sauna sahipleri Alev Banu Şahin ile Doğan Şahin'in avukatı katıldı.

Sanık İbrahim Tatlıses'in avukatı Aslıhan Barış Girgin, mahkemeye sunduğu dilekçe ile soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Mahkeme, olayın yeteri kadar aydınlandığı ve taleplerin dava dosyası ile ilgisi bulunmadığından Girgin'in bu talebini reddetti.

Müdahil avukatı Cengiz Gülaç da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.
Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit esas hakkındaki mütalaasını yazılı olarak mahkemeye sundu ve ayrıca okudu.
Kelkit, Kasım Zengin, Ertuğrul Çakır, Osman Selçuklu ve Serdar Yük tarafından suç örgütü kurulduğu, yönetildiği, araç-gereç ve eleman sağlandığı, eylem planlamalarının yapıldığı ve Gökhan Nuri Bozkır'ın da bu örgüte statüsü itibariyle yönetici düzeyinde dahil olduğunu kaydetti.

Diğer sanıklar Verdi Kırmızıateş, Tamer Topsakal, Özgür Altun, Gökhan Kazancı, Yusuf Selçuk, Vedat Karaben ve Zafer Bozkuş'un “örgütün üyesi” durumunda kaldıklarını ifade eden Kelkit, sanıklar İbrahim Tatlıses ve Zeliha Tüfekçi'nin de “suça azmettirmek suretiyle örgüte yardım ettiklerini” iddia etti.

Savcı Kelkit, sanıklar Tayfun Ölçer ve Siyami Gündüzoğlu'nun “örgüte Kalaşnikof silah temin etmek ve gizlemek” suretiyle, sanık Mustafa Aksoy'un ”kuryelik yapmak ve bürosunu örgütün üye ve yöneticilerine toplantı amaçlı tahsis etmek” ve sanık Ömer Faruk Çalışkan'ın da “örgütün faaliyetini bildiği halde bu kişiler tarafından verilen talimatı yerine getirmek” suretiyle örgüte yardımda bulunduklarını belirtti.

İSTENEN CEZALAR

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit, sanıklar Zengin, Çakır, Selçuklu, Yük ve Bozkır hakkında, “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla cebir ve tehdit yöntemleri kullanan silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini elinde bulundurmak, silahla ve birden çok kişiyle gasp ve tehdit, silahla ve birden çok kişiyle iş ve çalışma hürriyetini tahdit, birden çok kişiyle hürriyeti tahdit, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarını düzenleyen TCK'nın 220/1-3-5. maddeleri, 339/1. maddesi, 149/1. maddesinin a, c, d, f, g bendleri, 106/2. maddesinin a, c, d bendleri, 109/2-3. maddesinin a ve b bendleri, 117/1. maddesi, 119. maddenin a, c, d bendleri, 158/2. maddesi ve 204/1. maddesi uyarınca toplam 31 yıldan 74 yıla kadar değişen hapis cezaları talep etti.
Sanık Bozkır'ın “devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini elinde bulundurmak” suçundan ceza verilmemesini istendi.

-TATLISES'E 18 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ-

Savcı Kelkit, sanatçı İbrahim Tatlıses hakkında, “birden çok kişiyle hürriyeti tahdit suçuna azmettirmek suretiyle örgüte yardım” suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 220/7-3 ve 109/2-3 maddelerinin a ve b bentleri gereğince 5 yıl 3 aydan 18 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti.
Diğer sanıklar hakkında istenen cezalar ise şöyle:
“-Verdi Kırmızıateş, Vedat Karaben, Yusuf Selçuk, Zafer Bozkuş: “İş ve çalışma hürriyetini tehdit”, “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla cebir ve tehdit yöntemlerini kullanan silahlı örgüte üye olmak” suçlarından 2 yıl 3 aydan 8 yıl 6 aya kadar hapis cezası.
-Tamer Topsakal: “Silahla ve birden çok kişiyle tehdit”, “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla cebir ve tehdit yöntemlerini kullanan silahlı örgüte üye olmak” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanuna” muhalefet suçlarından 4 yıl 3 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası.
-Özgür Altun: “Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla cebir ve tehdit yöntemlerini kullanan silahlı örgüte üye olmak”, “İş ve çalışma hürriyetini tahdit”, “Birden çok kişiyle hürriyeti tahdit”, “silahla ve birden çok kişiyle gasp ve tehdit” suçlarından 18 yıl 3 aydan 42 yıl 6 aya kadar hapis cezası.
-Gökhan Kazancı: “Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla cebir ve tehdit yöntemlerini kullanan silahlı örgüte üye olmak”, “silahla ve birden çok kişiyle gasp ve tehdit” suçlarından 13 yıl 3 aydan 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası.
-Tayfun Ölçer ve Siyami Gündüzoğlu: “Kaleşnikof silah temin etmek ve gizlemek suretiyle örgüte yardım”, “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanuna” muhalefet suçlarından 9 yıl 9 aydan 21 yıla kadar hapis cezası.
-Zeliha Tüfekçi: “Silahla ve birden çok kişiyle tehdit suçuna azmettirmek” suçundan eylemine uyan “silahla ve birden çok kişiyle tehdit” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanuna” muhalefet suçlarından 5 yıl 6 aydan 17 yıla kadar hapis cezası.
-Mustafa Aksoy: “Kuryelik yapmak ve bürosunu örgüt üyesi ve yöneticilerine toplantı amacıyla tahsis etmek suretiyle suç örgütünün ve şüphelilerin faaliyetlerini bildiği halde bu şüpheliler tarafından verilen talimatları yerine getirmek suretiyle örgüte yardımda bulunmaktan” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanuna” muhalefet suçlarından 3 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis.
-Ömer Faruk Çalışkan: “Kuryelik yapmak ve bürosunu örgüt üyesi ve yöneticilerini toplantı amacıyla tahsis etmek suretiyle suç örgütünün ve şüphelilerin faaliyetlerini bildiği halde bu şüpheliler tarafından verilen talimatları yerine getirmek suretiyle örgüte yardımda bulunmak” suçlarından 2 yıl 6 aydan 9 yıla kadar hapis cezası.”
Mahkeme Başkanı Gönül, sanıklara ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için süre verdi.
Gönül ayrıca, duruşmaya katılmayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen eski Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır'ın duruşmaya gelerek esas hakkındaki savunmasını yapmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Hürriyet



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs