En Sıcak Konular

Coca-Cola ile büyüdüler

0 0 0000 00:00 tsi
Coca-Cola ile büyüdüler Hintli çiftçilerin haşere ilacı olarak kullandıkları Coca-Cola’nın yardımıyla, pamuk ve biberler böceksiz olarak büyüdüler. Çiftçiler kolanın faydalarını saya saya bitiremiyor.

Hintli çiftçiler tarlalarındaki böceklerden kurtulmak için ilginç bir çözüm yolu buldu. Kimyasal pestisit (böcek ilacı) şirketlerine yüklü miktarda para vermek yerine pamuk ve biber tarlalarını Coca-Cola serptiler. Andhra Pradesh ve Chattisgarh eyaletlerinden birçok çiftçi bu yeni yöntemi kullanmaya başladı.

Andhra Pradesh eyaletinden Gotu Laxmaiah isimli çiftçi, Deccan Herald gazetesine, kullandığı bu yeni yöntemden çok memnun olduğunu açıkladı. “Pamuğumun üzerine kola’yı sprey biçiminde sıktığımda böceklerin ölmeye başladığını gördüm.” dedi.

Coca-Cola Hindistan’da kötü bir yıl geçirdi

Andhra Pradeshli çiftçiler Coca-Cola’yı şişeleme tesisleri için yeraltı su kaynaklarını aşırı derecede tüketmekle suçlamıştı. Hindistan devleti ise, Hindistan’da üretilen Coca-Cola ve Pepsi’lerin içinde böcek ilacı kalıntısı bulunduğunu tespit etmişti.

Laxmaiah gibi çiftçiler ise, Cola’nın son derece değerli bulduklarını çünkü rahatlıkla kullanabildiklerini, suyla seyreltmek gerekmediğini ve ucuz olduğunu açıkladılar.

Konsantre şekilde satılan böcek ilaçlarının bir litresi 10.000 rupi tutarken, bir buçuk litre yerli üretim kola sadece 30 rupi ediyor.

Çiftçilere göre sadece Cola değil, Pepsi ve diğer yerli üretim gazlı içecekler de aynı etkiyi yapıyor.

Gazlı içeceklerin tümünde hammadde su ve şeker. Bazı üreticiler, ürünlerinde sitrik asit ve fosforik asit de kullanıyorlar.

Cola sözcüsü yalanladı

Atlanta’da bir Coca-Cola sözcüsü ise “Bir çiftçinin ürünleri için gazlı içecek kullanmış olabileceği izole bir vakadan haberdarız. Gazlı içecekler böcek ilaçları ile benzer şekilde etki etmezler. Bunun için bilimsel bir temel yoktur. Gazlı içeceklerin bu şekilde kullanılması tamamen etkisiz olacaktır.” dedi.

Kaynak:
organicconsumers.org



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs