En Sıcak Konular

Doç.Kürkçüoğlu: 1915-1919 yılları arasında "Türk Soykırımı" yaşandı

0 0 0000 00:00 tsi
Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, “1915-1919 yılları arasında bir 'Türk Soykırımı' yaşandığı gerçeğini anlatamadığımız için, hayali Ermeni senaryoları, dünya kamuoyunda gerçekmiş gibi

Kürkçüoğlu, Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Türk Soykırımı ve Ermeni Mezalimi” konferansında yaptığı konuşmada, Ermeni sorununun sadece Türk dünyasının sorunu olmadığını belirterek, “Orta Doğu'da, Kafkasya'da çıkar ve emelleri olan emperyalist devletlerin hepsini birden ilgilendiren milletler arası bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Ermeni meselesinin, hiçbir zaman Ermenilerin hareketi olarak gündeme gelmemesinin tarihi bir gerçek olduğunu ifade eden Kürkçüoğlu, şunları söyledi:
“Bu güne kadar Rusya'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, Almanya'nın ve Yunanistan'ın desteklemediği hiçbir Ermeni hareketi olmamıştır. Üzülerek ifade etmem gerekir ki Ermeni meselesi, Türk milletinin milli meselesi haline gelmiştir. Bizlere düşen görev, milletimizi bilgilendirmek, aydınlatmak, inandırmak ve çözüm yollarını göstermektir.”

Sözde Ermeni soykırımı konusunda Fransa Parlamentosunun aldığı kararın 'yüz karası' olduğunu kaydeden Kürkçüoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu gün Rusların yardımıyla Azerbaycan'ın yüzde 25 oranındaki toprakları Ermeniler tarafından işgal edilmiştir. 1.5 milyon Azerbaycan Türkü de topraklarından zorla atılmak suretiyle zorunlu göçe tabi tutulmuştur. Ermenistan, devletler hukuku esaslarını ve kurallarını ihlal ederek, 1995 tarihli Anayasasında, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Van'ı 'batı Ermenistan' olarak yayınladıkları haritalarda göstermektedir.”

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI YASA TASARILARI

Kürkçüoğlu, bugün ülke parlamentolarına taşınan sözde soykırım yasa tasarılarının arkasında Ermenistan Devlet Başkanı ve Ermenistan hükümetinin bulunduğunu belirterek, “Türkiye'ye karşı bu güne kadar sürdürülen ve ilmi gerçeklere dayanmayan Ermeni propagandası, ne bu taşeron devlet Ermenistan'a ne de Ermenistan'ı kendi siyasi ve iktisadi çıkarları için kullanan Rusya, Fransa ve batılı devletlerin hayrına olmamıştır ve olmayacaktır” diye konuştu.

Türkiye'ye 'kapıları, Ermenilere açın' dendiğini ifade eden Kürkçüoğlu, şunları kaydetti:
“Biz, kapımızı düşmana değil, dosta açarız. 21 ülkede 41 elçilik görevlimizi ve yakınlarını şehit eden ASALA bir Ermeni terör örgütü değil mi? Analarımızın, kadınlarımızın karınlarına kılıçları sokarak, çocukları katleden bu Ermeniler değil mi? Doğu Anadolu Bölgesinde katliamlara uğrayanlar, bölgelerinin gerçek sahipleri Türkler değil mi? 1915-1919 yılları arasında bir 'Türk Soykırımı' yaşandığı gerçeğini anlatamadığımız için hayali Ermeni senaryoları, dünya kamuoyunda gerçekmiş gibi kabul edilmeye başlandı. Türk milleti olarak hak etmediğimiz, tarihimize yönelik saldırılara muhatap olmaya başladık. Meseleyi dünyaya haklı belgelerle anlatmamız lazım. Ne yazık ki gerçekleri anlatamıyoruz.”
Hürriyet



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,777 µs