En Sıcak Konular

Ülkücülerin Ergenekon'a bakışı!

9 Haziran 2009 08:30 tsi
Ülkücülerin Ergenekon'a bakışı! Yapılan anket ülkücü camianın Ergenekon davasına nasıl baktığını gözler önüne serdi.

Ülkücülere göre Ergenekon milliyetçiliğe düşman bir yapılanma 
 
 
ulkucu.org sitesi, yaptığı anket ile ülkücü camianın Ergenekon davasına nasıl baktığını gözler önüne serdi. Şu ana kadar 5 bin 764 kişinin oy kullandığı araştırmada, katılımcıların yüzde 81'i söz konusu yapılanmanın 'devlete ve milliyetçiliğe zarar verdiğine' inanıyor. Yüzde 4'ü ise 'uydurma' diyerek örgütün varlığına inanmadığını bildirdi.  
 
 
Ülkücülerin yakından takip ettiği 'ulkucu.org' adlı internet sitesi, üyelerinin Ergenekon örgütüne bakış açısını ortaya koyan önemli bir çalışmaya imza attı. Sitenin yaptığı ve şu ana kadar 5 bin 764 kişinin iştirak ettiği ankette, katılımcıların yüzde 81'i örgütün varlığına inandığını belirtirken, yasadışı yapılanmanın milliyetçiliğe ve devlete zarar verdiğinin altını çizdi. Buna karşılık sadece yüzde 4'ü "uydurma bir örgüt" yönünde görüş bildirdi. Yüzde 1'i ise Ergenekon'u "yararlı" bir yapılanma olarak görüyor.

ulkucu.org sitesindeki önemli araştırmada, katılımcılara "Ergenekon adıyla bir örgütün varlığına inanıyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Dün itibarıyla 5 bin 764 kişinin oy kullandığı ankette, katılımcıların yüzde 30'u "Ergenekon adını kirleten, milliyetçiliğe düşman bir yapılanma" şıkkını işaretledi. Yüzde 28'i "İnanıyorum. Türk gibi görünenlerin devleti kontrol ettiği bir yapılanma." derken, yüzde 12"si "İnanıyorum. Gladio benzeri kirli bir yapılanma", yüzde 11'i "Kendisine devlet için çalışan süsü veren yasadışı yapılanma." seçeneklerini tercih etti. Araştırmada "Uydurma bir örgüt" diyenlerin oranı yüzde 4'te kaldı. Sadece yüzde biri "Temiz bir yapılanma, Ergenekon adına uygun." görüşünde olduğunu bildirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, tabanın bu hassasiyetini göz önüne aldığı gözleniyor. Bahçeli ve kurmayları, başından beri soruşturmayı "demokrasi açısından önemli ve ciddi bir gelişme" olarak görürken, başta CHP olmak üzere bazı çevrelerin yargı üzerinde kurmaya çalıştığı baskılara karşı çıkıyor. Bahçeli, tartışmaların yeniden alevlendiği ocak ayındaki konuşmalarında şu uyarıları yapmıştı: "Kendi mecrasında akan hukuki sürecin bir tarafı olmak, hukuka ve kanunlara aykırı olacağı gibi, siyasî sorumluluk ve demokratik meşruiyet anlayışıyla da bağdaşmayacaktır. Hukukun güvenilirliğine gölge düşürmek, yargı bağımsızlığını sürdürebilmek için kurum ve kişiler kendilerine düşen özen ve sağduyuyu azami olarak göstermelidir. Bu süreçte adaletin gecikmeden tecelli ve adil yargılama hakkına titizlikle uygun davranılması hukuk devletinin vazgeçilmez bir gereğidir. Cumhuriyet Halk Partisi'ne de buradan sesleniyorum. Vazgeç bu kapristen. Kurumsal çatışma, her şeyi ortadan kaldırmaya yönelik tarihî bir hata olur. Demokratik bir ayıp olur. Artık bu ülke ara rejimi, darbeleri tamamen terk etmeli, millet fertleriyle kucaklaşan bir irade ortaya koymalıdır."

zaman



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,696 µs