En Sıcak Konular

Barzani: Kerkük Kürtlerin!

0 0 0000 00:00 tsi
Kuzey Irak’taki Kürt Özerk Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kerkük’ün “Kürdistan”a ait olduğunu savundu. Barzani, Kürtlerin devlet kurma hakkının olduğunu da öne sürdü.

Kuzey Irak’taki Kürt Özerk Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kerkük’ün “Kürdistan”a ait olduğunu savundu. Barzani, Kürtlerin devlet kurma hakkının olduğunu da öne sürdü.

Neçirvan Barzani, Londra’da yayınlanan Dar-ul Hayat gazetesi ile yaptığı söyleşide “Kerkük ve Kürdistan Bölgesinden koparılan” diğer bölgelerin “Kürdistan”a ait olduğunu ve Kürt kimliklerinin bulunduğunu savundu. Barzani, bu bölgelerin “Kürt olarak kalacakları”nı da vurguladı.

Peyamner Haber Ajansına göre, Kerkük sorunu ile ilgili olarak Irak anayasasının 140. maddesi hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Neçirvan Barzani, Kerkük ile petrol değil, kentin demografik yapısının değiştirilmesi ve milli yapısına müdahale edilmiş olması nedeniyle ilgilendiklerini söyledi.

Neçirvan Barzani, bağımsız bir devlet kurulması ve Irak’tan ayrılması ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Kürtlerin de yeryüzünde yaşayan diğer halklar gibi kendi kaderini tayin etme hakkı vardır. Fakat biz çok açık bir şekilde Federal ve birlik içinde olan bir Irak’ta yaşamayı ilan ettik. Bu açıdan birlik olunması gerektiği iddiası içinde olan herkesten daha fazla bu ülkenin tek parça olmasını istiyoruz.”

Barzani, Irak hükümetinin, Kürtlerin isteklerini yerine getirdiği sürece ve anayasal sınırları ihlal etmediği sürece bu görüşü koruyacaklarını da belirtti.

Milliyet



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs