En Sıcak Konular

İran: 10 nükleer santrale ihtiyacımız var

0 0 0000 00:00 tsi
  İran hükümet sözcüsü Gulamhüseyin İlham, ülkenin enerji ihtiyacının karşılanması için 10 adet nükleer santrala ihtiyaçları olduğunu, bu amaçla 3 bin santrifüj kurulması çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

   İlham, haftalık basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyinin geçen ay aldığı yaptırım kararının ardından İran’ın Natanz nükleer tesisine 3 bin santrifüj kurmaya başladığının hatırlatılarak, bu çalışmaların ne durumda olduğunun sorulması üzerine, ülkenin ihtiyacının karşılanması için 10 bin megavatlık enerjiye, dolayısıyla 10 nükleer santrala ihtiyaçları olduğunu söyledi.
      Nükleer yakıt üretimi yönünde hareket ettiklerini, bu nedenle 3 bin santrifüj kurulmasına ihtiyaç duyduklarını ifade eden İlham, "Hedefimiz ülkenin ihtiyacının karşılanmasıdır. Bu nedenle nükleer yakıt üretimi yönündeki çalışmalarımız sürüyor" dedi.
      Barışçıl amaçlı nükleer faaliyetlerinin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) denetimi altında devam ettiğini belirten İlham, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşmasından (NPT) çıkmak için herhangi bir girişimde bulunmadıklarını ifade etti. İlham, "Kendi hedeflerimize ulaşmak için hareket ediyoruz. Eğer faaliyetlerimizin önüne bir engel çıkarırlarsa, bu engelleri de aşacağız" diye konuştu.
      Sözcü, ülkenin nükleer faaliyetlerinin ayrıntısının gelecek günlerde açıklanacağını da belirtti.
     
     ERBİL’DEKİ BASKIN
      ABD askerlerinin Irak’ın Erbil kentindeki İran konsolosluğunu basarak 5 çalışanı gözaltına almasına da değinen İlham, "diplomatların serbest bırakılması için Irak hükümetiyle birlikte girişimleri sürdürdüklerini" ifade etti.
      Erbil’deki saldırının İran’ın yanı sıra Irak hükümetine de yapılan bir saldırı olduğunu söyleyen İlham, "Irak hükümeti, bağımsız bir hükümet olarak buna yanıt vermelidir. ABD de böyle kanun dışı girişimlerden vazgeçmeli" dedi.
      "ABD ve İsrail dünyanın en tehlikeli rejimleridir" diyen İlham, ABD’nin terör olaylarında eskiye dayanan kötü bir sicili olduğunu söyledi ve saldırıyı, "uluslararası kurallara aykırı ahlak dışı bir girişim" olarak değerlendirdiklerini belirtti.
     

Milliyet
 



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs