En Sıcak Konular

AB üçlü dönem başkanlığı, terörizm ve yasadışı göçle mücadele edecek

0 0 0000 00:00 tsi
Almanya, Portekiz ve Slovenya'dan oluşan üçlü AB dönem başkanlığı, bugün Dresden kentinde bir araya gelerek AB içişleri ve adalet bakanları gayrıresmi toplantıları öncesinde ortak çalışma programlarını açıkladı.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Portekiz İçişleri Bakanı Antonio Costa, Slovenya İçişleri Bakanı Dragutin Mate, Almanya Adalet Bakanı Brigitte Zypries, Portekiz Adalet Bakanı Alberto Bernardes Costa ve Slovenya Adalet Bakanı Lovro Sturm, AB Komisyon Başkan Yardımcısı Franco Frattini'yle yaptıkları görüşmeden sonra, gelecek 1 buçuk yıl için bir çalışma programı konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladılar.

Bakanlar tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, çalışma programı kapsamında terörizme ve yasa dışı göçe karşı mücadeleyle kültürler arası dialoğa ağırlık verilecek.
Sınır ötesi terörizme ve suç şebekelerine karşı mücadelede işbirliğinin geliştirileceği ve bu bağlamda Europol'ün tesislerinin güçlendirileceği ifade edildi.

Yasa dışı göçe ve insan tacirliğine karşı mücadelenin önemine dikkat çekilen programda, yasa dışı göçün önlenmesi için yoğun göçün yaşandığı ülkeler ile insanların refah düzeyinin artırılması konusunda görüşmeler yapılması gerektiği kaydedildi.

Avrupa ülkelerinde yaşayan yaklaşık 15 milyon Müslümanla da daha iyi anlaşma sağlanması için kültürler arası diyaloğa da ağırlık verileceği belirtilen açıklamada, göç konularında karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak amacıyla Mayıs ayında da bir Avrupa Entegrasyon Konferansı düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, AB ülkelerinde yaşayan vatandaşlara daha fazla hukuk güvenliği ve vatandaşlık hakları verilmesi için de çaba harcanacağı ifade edildi.

Yarın yapılacak olan AB içişleri ve adalet bakanları gayrıresmi toplantılarına İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek de katılacak.

Hürriyet



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs