En Sıcak Konular

Bush'tan Irak itirafı

0 0 0000 00:00 tsi
Bush'tan Irak itirafı Bush garipliklerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile Irak'a daha azla asker göndereceğini söyleyen Bush bu arada Sezar'ın hakkını Sezar'a vermeden de edemedi! İşte Bush'un ilk kez dile getirdiği gerçekler...

Ancak Bush'un geri adım atmaya niyeti yok. Geçen hafta açıkladığı yeni Irak planına göre ülkeye 21 bin 500 ek asker gönderilecek.

Amerikan CBS televizyonundan gazeteci Scott Pelley'e, devlet konukevi Camp David'de özel bir demeç veren Bush, Irak'ta şu anda yaşanan mezhep savaşının, istikrarı bozucu bir faktör olduğunu belirterek, ABD'de saldırılara yol açabileceğini ve bir an önce kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Bush, CBS televizyonundaki “60 Dakika” programında yayınlanan demecinde, Irak'ı işgal etme kararını ise savundu ve Irak'ın idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin'in, bölgenin istikrarını bozacak nükleer silah elde etmede İran ile yarıştığını öne sürdü.

Ancak Pelley'nin ısrarlı soruları üzerine Bush, Irak'ta şu andaki koşulların, savaş öncesine oranla çok daha kötü olduğunu kabul etti. Bush, ”Sizin yönetiminiz Irak'taki istikrarsızlığı yaratmadı mı?” şeklindeki soruyu, ”Bizim yönetimimiz, Irak'taki istikrarsızlık kaynağıyla başa çıkıyor. İran ile nükleer silahlar için yarışan Saddam Hüseyin'in içinde olduğu bir dünya düşünün. Saddam, önemli bir istikrarsızlık kaynağıydı” diye yanıtladı.

Pelley'nin, “Ancak şu anda Irak çok daha istikrarsız” demesi üzerine Bush, ”Evet, bunun sorgulanır bir tarafı yok. Aldığımız kararlar işleri daha istikrarsız yaptı” yanıtını verdi. Bush sözlerini, “Sanırım tarih dönüp geriye baktığında, bazı şeyleri çok daha iyi yapabileceğimizi görecek. Buna şüphe yok” diye sürdürdü.

Saddam'ın devrilmesinin hata olmadığını söyleyen Bush, “Benim muhakememe göre Saddam Hüseyin'in devrilmesi yönündeki kararım, doğru bir karardı. Bulacağımızı düşündüğümüz silahları bulmadık veya sahip olduklarını düşündüğümüz silahları bulmadık. Ancak Saddam Irak'ta önemli bir istikrarsızlık kaynağıydı. Biz o ülkeyi bir diktatörden özgürleştirdik. Irak halkının, Amerikan halkına çok büyük bir minnet borcu olduğunu düşünüyorum ve birçok Iraklı'nın da bunu ifade ettiğine inanıyorum” dedi.

Saddam Hüseyin'in idamına ilişkin görüşü sorulan Bush, idamın sadece bazı bölümlerini internetten gördüğünü ancak asıldığı anı seyretmek istemediğini söyledi. Iraklıların, idamı daha uygun koşullarda gerçekleştirmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Bush, “Irak'ın tarihinde bu sayfanın kapanması önemli” diye konuştu.
 
Hürriyet



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs