En Sıcak Konular

Kendine gel, AB!

0 0 0000 00:00 tsi
Kendine gel, AB! Her fırsatta Türkiye'yi insan hakları ihali ile suçlayan AB, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) AB'ye sert eleştiriler yaptı. HRW'nin eleştiri oklarından en çok ABD nasibini aldı.... İşte AB'nin imajını yerle bir eden açıklamalar...

Örgüt New York’ta yayınladığı yıllık raporunda AB’nin özellikle Nepal ve Özbekistan’daki insan hakları ihlalleri karşısında daha fazla çaba harcaması gerektiği üzerinde duruldu.

HRW raporunda göçmenler ve mülteciler konusunda yeni yasal düzenlemelere giden AB ülkelerine de eleştiriler yöneltti. AB’nin göçmenlik ve iltica konusunda yeni düzenlemelerinin insan hakları ve mültecilik yasalarının sağladığı hakları baltaladığını belirten HRW, özellikle aile birleşimi alanında getirilen kısıtlamalar üzerinde durdu.

HRW raporunda en yoğun eleştiriyi Fransa aldı. Fransa’daki yeni göç ve entegrasyon düzenlemelerin eleştirildiği raporda göçmenlerin tutulduğu merkezler ve cezaevlerindeki koşulların oldukça kötü olduğu belirtildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) açıkladığı yıllık raporunda en sert eleştirileri ABD yönetimine yaptı. HRW’nin insan hakları raporunda bu yıl en geniş ele aldığı ülke ABD oldu.

2006 yılı içerisinde ABD’nin halen gizli hapishanelerde terör şüphelilerini tuttuğunu, Guantanamo üssünün yürürlükte olduğunu, idam cezasının uygulandığını, Afganistan ve Irak’ta kötü muamele ve yargısız infazların yaşandığını bildiren örgüt, Washington’u sert bir şekilde eleştirdi.

Raporda, Amerika’nın insan hakları artık liderlik yapamayacağı belirtilerek, terör zanlılarına kötü muamele ettiği için Amerika’nın bu alandaki nüfuz ve itibarını kaybettiği belirtiliyor. HRW, dünya çapında insan haklarına uyulmasını sağlama yolunda ABD'nin üstlendiği rolün AB'ye geçmesi gerektiğine dikkat çekti.

ABD cezaevlerinde 2,2 milyon insan olduğunu belirten örgüt bunun dünyadaki en yüksek rakam olduğunu ifade etti. Ülkede Kasım 2006’ya kadar 56 idam mahkumunun cezasının infaz edildiğini belirten duyuran örgüt, çok sayıda kişinin de idamı beklediğini belirtti.

HRW yetkilisi Kenneth Roth da, 2007 raporuna ilişkin açıklamasında, ''ABD'nin insan haklarına riayetle ilgili kredisinin yok olduğunu'' belirtti.


ab haber



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs