En Sıcak Konular

Ünlülerin cezaevinde uyuşturucu yakalandı

0 0 0000 00:00 tsi
Aralarında Erol Evcil, El Kaide lider kadrodan Sakka, Vedat Ergin, Erol Evcil, 62 kişinin öldüğü İstanbul saldırılarının sanığı Harun İlhan’da kaldığı Kocaeli Kandıra 1.Nolu F Tipi Kapalı Cezaevinde 3 telefon ve bir miktar esrar ele geçirildi.

Kocaeli Başsavcılığı’na gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Cezaevi Savcısı, önceki gün kamuoyununun yakından tanıdığı isimlerin kaldığı Kandıra 1.Nolu Cezaevi’nde arama yaptı. Bu aramada 1’i kırık 3 hatlı cep telefonu ve bir miktar esrar ele geçirildi. En sıkı korunan cezaevi olması nedeniyle ünlenen cezaevinden çıkan telefonlar savcıyı ve cezaevi yönetimini şok etti.

Aramalar esnasında ortak kullanım yerlerinde zulalanmış şekilde bulunan telefonlar ve uyuşturucunun kime ait olduğunun anlaşılması için savcılık soruşturma başlattı. Ayrıca olayda kusuru olduğu düşünülen cezaevi yönetimi hakkında da rapor tutan cezaevi savcısı, durumu Adalet Bakanlığı’na bildirdi.

KİMLER VAR?

Kandıra 1.Nolu Cezaevi’nde kalan isimler arasında en kilit isim olarak 6 Ağustos 2005 günü Diyarbakır’da yakalanan ve bugüne kadar Türkiye’de ele geçen en üst düzeydeki El Kaide mensubu olarak gösterilen Sakka var. Aynı şekilde İstanbul’da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihinde 62 kişinin ölümüne sebep olan bombalı intihar saldırılarının kilit ismi olarak bilinen ve Konya’da yakalanan Harun İlhan’da mahkum olarak bu cezaevinde kalıyor.

Telefonların sahibini araştırıldığı cezaevinin ünlü diğer mahkumlarından arasında Aladdin Çakıcı’nın arkadaşı Nesim Malki Cinayeti’nin sanığı Erol Evcil, Nuriş lakaplı Nuri Ergin’in kardeşi Vedat Ergin’de bulunuyor.

Hürriyet



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,039 µs