En Sıcak Konular

Sırası geldi: Dosyalar sümen altından çıkıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Sırası geldi: Dosyalar sümen altından çıkıyor! Türkiye seçim yılına girerken, AKP, CHP ve Anavatan Partisi, seçim stratejilerini belirlemeye başladı. Meclis'te grubu bulunan üç parti de, seçim sürecinde "yolsuzluk" suçlamalarını gündeme getirecek.

"Ak kaşık değilsiniz"

AKP'nin belediye kökenli milletvekilleri, CHP aleyhine İSKİ skandalı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve CHP'li bazı belediyelerle ilgili yolsuzluk iddialarını içeren dosya hazırlığına başladı. AKP'li milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması beklenen iddiaları önümüzdeki günlerde gündeme getirecek.

AKP'nin, CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk iddiaları ile ilgili rapor için bulduğu slogan, "Ak kaşık değilsiniz" olacak.

7 dosya hazır

CHP'li belediyelerle ilgili 7 dosyanın hazırlığının tamamlandığı belirtilen çalışmanın ince noktaları titizlikle saklanıyor. Hatta hangi belediye başkanları hakkında dosya tutulduğu, AKP'li milletvekillerine bile söylenmiyor.

Halen milletvekili olan CHP'li eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ile CHP'li eski Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in ve CHP'li bazı belediyelerin farklı dönemleriyle ilgili suçlama ve iddiaların dosyanın temelini oluşturduğu öğrenildi.

Yolsuzluk iddialarını, AKP grup toplantılarında Erdoğan gündeme getirecek.

"Ali Dibo AKP"

CHP, yolsuzluk iddialarını açıklarken, Hatay'da AKP'lilerin adının karıştığı yolsuzluk suçlamalarına yapılan "Ali Dibo" benzetmesini kullanacak. CHP'nin ekonomist ve bürokrat kökenli milletvekilleri, AKP'liler hakkında açılan davalarla usulsüz atamaları liste haline getiriyor. Atamalar, "yasa-etik dışı atamalar" başlığı ile kamuoyuna açıklanacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bu çalışmanın ilk işaretlerini parti grup toplantısında dile getirmeye başladı. CHP, AKP'lilerin akraba ve eş dost atamaları ile TÜBİTAK, SPK, Kızılay gibi kamu kurumlarında yaşanan ve yargı kararı ile usulsüz olduğu tespit edilen uygulamaları da AKP aleyhine kullanacak.
CHP, seçim meydanlarında ise, "yolsuzlukla mücadele diye geldiler, rüşvet, yolsuzluk ve Ali Dibo'lar yönetimi kuşattı" sloganını işleyecek.
CHP, "temiz siyaset, dürüst ve şeffaf yönetim, laik cumhuriyet" üçlemesi üzerinde duracak.

Anavatan dosya açıklayacak

Anavatan Partisi de, AKP'ye karşı "yolsuzluk" suçlamalarını kullanacak. Parti yöneticileri, Anavatan Partisi Genel Başkan Erkan Mumcu'nun talimatı doğrultusunda çalışmalara başladı. İllerden gelen ihbarlar değerlendirilecek ve genel seçime kadar TBMM'de kısa aralıklarla bir dosya ya da suçlama kamuoyuna açıklanacak.

Sabah



Bu haber 367 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    23,565 µs