iyibilgi yorum iyibilgi yorum

En Sıcak Konular

7 milyon YTL’nin ardındaki sır…

0 0 0000 00:00 tsi
7 milyon YTL’nin ardındaki sır… Çok kritik bir dönemde Uzan’ın Genç Parti’si Hazine’den gelen 7 milyon YTL’lik yardımı TMSF’ye kaptırdı. Peki, TMSF’nin bu atağının ardında hangi gerçek gizli? iyibilgi yorum

Çarşamba günü Uzan’ın Genç Parti’si için talihsiz bir gündü. Çünkü Uzan grubu şirketlerinin Genç Parti'den alacağı olduğu hükmüne varan TMSF sürpriz bir karar ile Genç Parti’nin Hazine’den alacağı yardımın 7 milyon YTL'lik kısmına el konulmasını sağladı.

Peki, Genç Parti neden 7 milyon YTL’den oldu? Bunun cevabı açık… Cem Uzan’ın şirketlerinden Genç Parti’ye para akıtıldığı öğrenilmişti. Bu yüzden, mantıken, TMSF Genç Parti’ye yapılacak Hazine yardımına el koydu. Bu doğal bir süreç… Ancak kimi olaylar göründüğü kadar basit açıklanamayabilir. Elbette kimisinin açıklaması çok basittir, ancak bu hepsi için geçerli değil. Gelin, son günlerde yaşanan gelişmeleri bir arada düşünelim ve Cem Uzan’ın giden 7 milyonunun izini sürelim.

Cem Uzan’ın bu ülkeye verdiği mali zararı tekrarlamaya gerek yok. Yani burada bir Cem Uzan aklaması yapmayacağız… Sadece, seçimin sonucunu ile ilgili önemli bir soru soracağız: Acaba bunda seçim öncesi oy oranlarında yaşanan kıpırtının bir payı mı var? Yani, evet Cem Uzan’ı hepimiz tanıyoruz… Ancak bu operasyon bizlere önümüzdeki seçimde kimlerin ne kadar oy alacağı, ya da kimlerin ne kadar güçlendiği ile ilgili bir fikir verir mi?

Şöyle toparlayalım:

Cem Uzan ailesi yurtdışına kaçıp kaçak durumuna düştükten ve mallarının bir kısmına devlet tarafından el konulmasından bu yana sürdürdüğü sessizliği Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşıp da siyasi ortam gerilirken bozdu. Uzan, önce meclise girmek istedi, yani kullanılan anlamıyla “transfer” yaptı. Genç Parti, eski AKP milletvekili Emin Şirin’i saflarına katarak Meclis’te bir milletvekili ile de olsa temsil edilmeye başladı. Emin Şirin Uzan’ın Meclis’teki sesi oldu. Her hal ve karda Uzan’ın mallarına el koyan TMSF hakkında meclise soru önergesi verdi.

Daha sonra Uzan, ilgi çekici girişimlerde bulunmaya başladı. Herkesin canını sıkan ve basında alay konusu olan, özellikle futbol maçları esnasında ekranın altında beliren vaatlere değinmeyeceğiz. Evet kimilerine göre Uzan “Mazot 1 YTL” “Zeytin şu kadar YTL” vaatleriyle toplumun geniş kesimini etkiliyor. Ancak kamuoyu yoklamaları tüm çabalarına rağmen Uzan’ın henüz başarılı olmadığını ortaya koyuyor. Zaten kendileri de bunun farkında. Nitekim Uzan’ın sağ kolu Şirin, kimi partilerle ortak bir şekilde seçime gideceklerinin sinyalini de vermişti.

Ancak dedik ya, Uzan o andan itibaren bir hayli garip görüşmeler yapmaya başladı. Bunlardan öne çıkanı, o her zaman eleştirdiği ve AKP’yi ortağı olmakla suçladığı Amerikalı senatörlerle yaptığı gizli toplantıydı. Merak edenler gizli toplantının ayrıntısı için linke tıklayabilir, ancak bu toplantıdan sonra Uzan’ın Papa tarafından kabul edilen ender siyasilerden olması dikkatlerden kaçmadı. 

İşte bu girişimler ve ardından gelen, eskisi kadar büyük çaplı olmasa da, reklam kampanyaları “Uzan nereye” sorusunu akıllara getirdi.

Tüm bunlar Uzan’ın “tehlikeli” bir hal almaya başladığının bir göstergesi mi? Elbette hayır. Daha doğrusu bu sorunun doğru yanıtı kamuoyu yoklamalarında yatmakta. Başbakan Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamaya göre %30’luk kararsız oylar dağıtılmadan meclise iki parti giriyor. Bu partiler %30 ile AKP, Erdoğan’a göre %14 ile CHP. Peki, barajı zorlayan partiler var mı? Ya da şöyle soralım… Cem Uzan tek başına ya da başka bir parti ile birlikte barajı zorlar mı? Bu sorunun yanıtı 7 milyon YTL’nin arasına gizlenmiş olabilir mi?

iyibilgi.com



Bu haber 965 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,352 µs