En Sıcak Konular

Ağır çekim intihar

0 0 0000 00:00 tsi
Ağır çekim intihar İntihar kelimesini duymak bile korkunç. Hatta tüyler ürpertici… Kimse intiharı kendisine yakıştıramıyor. Oysa her gün, milyonlarca insan, ağır çekim intihar ediyor. Hemen öldürmeyen intihar metodu on yıllar sonra insanı bitiriyor.

20 yılını sigarayla mücadeleye adayan Raziye Ünal, sigara içmeyi “ağır çekim intihar” olarak tanımlıyor. “Bir adet sigarada bulunan zehirli maddeler bir kişinin damarına zerk edilse, birkaç dakikada ölüm vaki olur. Küçük kan dolaşımı ile oksijeni alıp, karbondioksiti atan ciğerler sigara içildiğinde zehri, kan yolu ile bütün vücuda yayıp alışkanlık yaparak, insanı yavaş yavaş öldürür. Ağır çekimli bir intihar gibidir. Bilim adamları sigaranın eroin, kokain kadar ağır uyuşturucular sınıfında olduğunu belirtiyorlar.” diyor.

Babasını ve amcasını arka arkaya sigaraya kurban veren Raziye Ünal bu ölümlerden çok etkilenmiş. Başka insanların da aynı duruma düşmemeleri için Kırıkkale Yeşilay Cemiyeti Şubesi’ni kurmuş. “Sigaradan kurtulma ve huzur operasyonu” isimli bir kitap yazmış. Şimdi de, kurduğu internet sitesi aracılığıyla insanların bu zehirden ve alkol, uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı maddelerden kurtulmaları için mücadele ediyor. Gelin, “Sigara Semineri” web sitesinden, Raziye Ünal’ın yazdıklarına bir göz atalım:

“Sigarayı (tütünü) tanıyalım

Koskoca alemi sırlarla yaratan Rabbimiz, bitkileri de ayrı ayrı mucizelerle yaratmıştır. Hepsi ayrı lezzetlerdedir. Her biri ayrı dertlere şifa verir, zehir taşır veya her ikisini de bünyesinde bulundurur. Tütün yaprağında ise 4000’den fazla zehirli madde vardır. Bu bitki aynı zamanda yeraltının çöpçülüğünü yapmakta, topraktaki radyasyonu (zehirleri) kökleri ile yapraklarına depo etmektedir. Depo ettiği bu zehirlerden bir kısmını saymamız gerekirse:

Piren, Dibenzakridin, Toluidin, Üretan, Polonyum gibi 43 tane kanser yapıcı madde, Karbonmonoksit, hidrojen, siyanür, bütan gibi öldürücü gazlar, DDT, arsenik, böcek öldürmede kullanılan zehirler, nikotin (besinleri yok eden, tiryakilik yapan bir madde), amonyak, toluen (endüstride temizlik maddesi ve çözücü olarak kullanılmakta), naftalin, kadmiyum, fenol, metanol ve asetonla birlikte, daha değişik birçok zehir ihtiva etmektedir.
...

“Sigara kanı öldürüyor”

Kan, damarlar içinde en ücra hücrelere kadar dolaşıp, besin taşıyan, bir dakikada vücudu iki kez dolaşan bir hayat ırmağıdır. İçinde 4000’den fazla zehir bulunan sigara, bu hayat ırmağını tarumar eder. Akciğerlerin, kana oksijen yerine zehirli sigara dumanını taşıması kanı koyulaştırır. Alınan besinleri, özellikle C vitaminini yok ederek, erken yaşlanmaya, kalp, damar ve akciğer hastalıklarına neden olarak, vücudu her bir yandan zehirleyip işlemez hale getirir. Tek tek anlatmak gerekirse şöyle sıralayabiliriz:

• Kanın koyulaşıp pıhtılaşması, atardamarlarda genişlemeye, kılcal damarlarda ise tıkanmalara sebep olur. Bu durumda beyindeki kılcal damarlar tıkanacak olursa, tümörler ani ölümler veya felçler meydana getirir. Bu tıkanma ince damar ağları ile kanın süzülme ameliyesini gerçekleştiren böbreklerde ise çalışmayı güçleştirir. Böylece üre, ürik asit ve diğer zararlı maddeler atılamayarak organizmanın bozulmasına sebep olur.
• Kan dolaşımını güçleştirip, ağırlaştırır. Kalpte yıpranma ve yorgunluk artar. Bu nedenle kan basıncı (tansiyon) yükselir. Organizma rahatlığını kaybederek, gergin ve huzursuz olur. Zamanla kalp yetmezliği meydana gelir.
• Kanın damar cidarlarında bıraktığı tortu, çoğalarak damarları daraltır ve sertleştirir. Neden olduğu damar sertliği sonucunda kılcal damarlarda çatlama ve tıkanma, bunun neticesinde de bölgesel felçler, ani ölümler kaçınılmaz olur. Kol ve bacaklardaki tıkanıklar nedeni ile beslenmeyen organ kangren teşhisi ile kesilir.
• Gözler, görme kabiliyetini kaybeder. Yine gözdeki kılcal damarların tıkanması, katarakt ve tümörlere sebep olur.
• Kalbi besleyen damarların tıkanması ile kroner, kalp yetmezliği ve enfarktüs kaçınılmazdır. Aynı zamanda sinirlerde zafiyet ve bozukluklar da meydana gelir.
• Kan yapımını yavaşlatır. Ve zamanla kanı ölü hale getirir.
• Sigaradan damar cidarlarına yayılan is, katran ve diğer zehirler özellikle C vitaminini yok ettiğinden, kalp ve beyin harabiyetine, ciltte kırışıklıklara, insanın emsallerinden 17 yıl önce yaşlanmasına, saçların dökülmesine, dişlerin sararmasına ve terinin kokmasına sebep olmaktadır. Ayrıca kemik erimesi riskini yükseltmektedir.
• Hamile hanımlarda erken doğum ve düşüklere neden olur. Sigara içen hanımların bebeklerinde kanda oksijen oranının az olması nedeni ile zeka geriliği, %65 oranında sakat olma ihtimali, doğuştan çelimsizlik, bronşit görülebilir.
• Sigara kısırlıklara, cinsel sorunlara da neden olabilmektedir. Erkeklerde spermleri bozarak doğan bebekte akut çocuk kanserlerine sebep olur.
• Akciğer, gırtlak, ağız, mide, bağırsak, karaciğer, cilt, rahim ve prostat kanserlerinin bazen direkt, bazen de yardımcı sebebidir.
• Sigara içenlerin akciğerleri pembe rengi kaybetmiş, simsiyah katran rengindedir.
• Sigara hastalık ve ölüm saçan büyük bir tehlikedir.

Sayın tiryaki bu hastalıklardan vücudunun her zerresi nasibini alır. Ancak, önce en zayıf olan organını harap ederek ölüme götürür.

Kaynak: sigara.semineri.com/
Ayrıca bakınız raziyeunal.com/



Bu haber 992 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs