En Sıcak Konular

İyilik askıda değil, "askıda"

0 0 0000 00:00 tsi
İyilik askıda değil, Bu da globalleşen iyilik! İtalyanların askıda kahve geleneği, ülkemizde "askıda ekmek" geleneği olarak benimsendi. Yardımseverler askıda ekmek kampanyası ile sadece bir ilde 12 bin kişiye ekmek ulaştırdı. İşte o kampanya...

Çanakkale'de bir ekmek fırınında başlatılan ‘Askıda Ekmek’ kampanyasıyla, yardımseverler iki ayda 12 bin ekmeği, ihtiyaç duyanlarla paylaştı. Dargelirliler, askıdan evine ekmek götürebilmenin mutluluğunu yaşadı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Toplum Gönüllüleri Topluluğu'nca başlatılan ve Çanakkale Belediyesi'nce desteklenen ‘Askıda Ekmek’ kampanyası ilgi gördü. Kemalpaşa Mahallesi Değirmenlik Sokak'taki Tadım Unlu Mamulleri adlı ekmek fırınında 11 Kasım tarihinde hayata geçirilen ‘Askıda Ekmek’ kampanyasına Çanakkaleliler destek verdi.

Kendi evlerine ekmek alırken, birkaç ekmek parası fazla bıraktı. Böylece askıya hergün onlarca ekmek çıktı, ihtiyacı olanlar, gelip ücret ödemeden ekmeklerini alabildi. Yardımseverler, ekmeğini ihtiyaç duyanlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Kampanyanın kulaktan kulağa duyulmasıyla birlikte askıya günde ortalama 200 ekmek bağışlanmaya başladı.

Tadım Unlu Malulleri işletmecisi Neşat Taşçı, öğrencisinden işadamına, esnafından vatandaşına birçok kişinin destek verdiği kampanyada 2 ayda askıya 12 bin ekmek asıldığını söyledi. Kampanyaya öncülük eden ÇOMÜ Toplum Gönüllüleri Topluluğu üyelerini kutlayan Taşçı, “Böylesine anlamlı bir işi organize eden arkadaşları gerçekten tebrik etmek gerekir. Ancak daha da önemlisi bu kampanyaya sahip çıkarak destek sağlayan duyarlı vatandaşlarımızı kutlamalıyız. Askıya asılan günde ortalama 200 ekmek sayesinde evine ekmek götüremeyen birçok ailenin yüzü gülüyor. Biz de askıdaki ekmeği adaletli bir şekilde dağıtmak için özen gösteriyoruz. Örneğin bir aileye en fazla 4 ekmek veriyoruz. Askıdaki ekmeğin yetmediği günlerde biz ekmek takviyesi yapıyoruz” dedi.

Hergün askıdan 3 ekmek alan 67 yaşındaki Naciye Kastane, kampanyayı başlatanlara teşekkür etti. Kastane, “Parası olanlar sayesinde parası olmayanlar da evine ekmek götürebilmenin sevincini yaşıyor. Bu uygulamayı başlatanlara şükran borçluyuz” diye konuştu.



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,723 µs