En Sıcak Konular

ABD radikal Şii ve Sünni liderleri vuracak!

0 0 0000 00:00 tsi
Üst düzey Amerikalı askeri yetkili, Irak hükümetince kabul edilen yeni bir siyaset uyarınca, Amerikan askerlerinin bundan böyle başkent Bağdat’taki aşırı uçtaki Şii ve Sünni liderlerini hedef alabileceğini açıkladı.

Adının gizli tutulmasını isteyen yetkili, basına yaptığı açıklamada, Iraklıların şimdiye kadar aşırı uçtaki bazı liderlere getirdiği saldırı kısıtlamasını kaldırmayı kabul ettiklerini belirtti ve ölüm timleri ve mezhepsel milisleri kastederek, "Askeri kapasitelerini engellemenin bir yolu da liderlerine saldırmaktır. Evet, dolayısıyla her iki tarafın liderlerinin hedef alınmasını bekliyorum" dedi.
Iraklıların ayrıca radikal Şii lideri Mukteda Sadr’ın kalesi sayılan Sadr mahallesinde Amerikan operasyonlarına uygulanan kısıtlamayı da kaldırmayı kabul ettiğini belirten yetkili, "Ancak Amerikan kuvvetleri siyasi liderlere saldırmayacak. Hedef alınacak kişiler, Iraklı ortaklarımıza, bazı durumlarda da bize karşı şiddet olaylarına doğrudan karışan kişiler olacak" diye konuştu.
Geçmişte Irak hükümetinin Amerikalıların bazı hedefleri konusunda dayattığı siyasi değerlendirmeleri olduğunu ifade eden yetkili, artık bu kısıtlamaları kaldırmak için Irak tarafından söz aldıklarını düşündüğünü belirtti, ancak Amerikan askerlerinin, önce saldıran taraf olmadıkları sürece Sadr’ın Mehdi Ordusu gibi Şii milisleriyle çatışmasının söz konusu olmadığını da ifade etti.
Amerikalı yetkili, Bağdat’ta askeri operasyonlar konusundaki bu yeni Irak siyasetinin, ABD Başkanı George Bush tarafından geçen akşam açıklanan yeni Irak stratejisi temelinde, Iraklılar tarafından oluşturulmuş bir taahhüt olduğunu düşündüğünü de ifade etti.

Milliyet



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs