En Sıcak Konular

"Silah ruhsatı için üyelikler satıldı"

0 0 0000 00:00 tsi
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, daha önce sadece silah ruhsatı alabilmek için meclis üyeliklerinin para karşılığı satıldığını, göreve geldikten sonra bu şekilde alınan 800 kişinin silah ruhsatını iptal ettiklerini söyl

     Bayraktar, Karaman Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen TZOB 9. Bölge Toplantısında, göreve geldiklerinde dağlar kadar sorunla karşı karşıya kaldıklarını, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütünü hak ettiği yere getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
      Göreve geldiklerinde üyelerden aidat dahi alamadıklarını ifade eden Bayraktar, ''Daha önce bakanlık talimatlarına uyma zorunluluğumuz vardı, şimdi yok. Teftişleri kaldırdık. Ziraat odalarını hükümetlerin hegemonyasından kurtardık'' dedi.
      Bayraktar, ziraat odalarının ülkenin en uç noktalarına kadar her yerinde olduğunu ancak birçok yerde odaların rant kapısı olarak görüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:
      ''Bir tane bile çiftçi olmayan yerlerde oda vardı. Örneğin İstanbul'da Beyoğlu'nda, Maltepe'de odalar vardı. Sorarım size Beyoğlu'nda ziraat odasının işi ne? Daha önce sadece silah ruhsatı alabilmek için meclis üyelikleri para karşılığı satılmış. Göreve geldikten sonra bu şekilde alınan 800 kişinin silah ruhsatını iptal ettik. Başkan var, üye var, ortada oda yok. Bu insanlara fırsat vermedik. Rant kapılarını kapattık. Bu işler radikal kararlarla yapılır. Cesaret işidir.'' Çiftçinin bugün çok zor durumda olduğunu ve çiftçinin hakkını savunan TZOB'un topluma kötü gösterilmeye çalışıldığını ileri süren Bayraktar, fabrikaların halen ellerinde stok fazlası olduğunu, kendilerinin sadece çiftçinin sıkıntılarını dile getirdiğini söyledi.
      Bayraktar, kendileri hakkında karalama kampanyaları başlatıldığını, sindirmeye çalışıldıklarını belirterek, ''Bilinsin ki bu kurum 100 yıllık bir kurum. Biz bu işe kelle koltuk girdik. Ölümü göze aldık. Her ne olursa olsun görevimizi yaparız. Engel olmaya çalışanın da üzerine gök kubbeyi yıkarım. Bunu herkes böyle bilsin.'' Gelecek 15 yılda çiftçinin önemli adımlar atması gerektiğini anlatan Bayraktar, şunları kaydetti:
      ''15-20 yıl sonra AB'ye girdiğimizde her ürünün kotası olacak. Kota dışı bir kilogram dahi ürün üretemeyeceksin. Dünya Ticaret Örgütü, desteklemelerin kaldırılmasını isteyecek. Destekleme olmazsa çiftçinin rekabet şansı hiç kalmayacak. Onun için bu süreçte çok çalışmalıyız. AR-GE çalışmaları yapmalıyız. Hangi ürünü fazla, hangisini az üretiyoruz. Bunları ortaya sermeliyiz. Konya Ovası'nı sulamalıyız. GAP'ın sulamasını bitirmeliyiz. Projeler hazırlamalıyız. Şimdiden çalışmaya başlarsak o zaman ilerde sıkıntı çekmeyiz. Fakat bunları yapmak için de parlamentoda bizim gerçek temsilcilerimizin olması lazım. Adam doktor, milletvekili seçilmiş. Buğdayı hiç görmemiş ki (Bundan ne yapılır) diyor. Parlamentoda en az 40-50 çiftçi milletvekilinin olması lazım. Bu sayıyı yakalarsak sorunlarımız daha kolay çözülür.'' Toplantıya, Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Hepokur, Karaman Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz, çok sayıda oda başkanı ve çiftçi katıldı.

Milliyet
     



Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,144 µs