En Sıcak Konular

Abbas: Filistin kanı, kırmızı hattır

0 0 0000 00:00 tsi
Abbas: Filistin kanı, kırmızı hattır Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "geçici sınırlarla kurulacak bir Filistin devletini kabul etmeyeceklerini" söyledi.

El Fetih örgütünün kuruluşunun 42. yıl dönümü törenleri çerçevesinde Ramallah'ta toplanan Filistinlilere hitap eden Abbas, Filistinli gruplar arasındaki çatışmalara değindi ve Filistin'in tek ve güçlü bir iktidara ihtiyacı olduğunu söyledi.

"Geçici sınırlarla kurulacak bir Filistin devletini kabul etmeyeceğiz" diyen Abbas, Filistin'e uygulanan ambargolarla ilgili olarak da, Filistinlilerin seçimlerinden dolayı cezalandırılmaması gerektiğinin altını çizerek, "Ancak, demokratik bir seçimle iş başına gelenlerin de işlerini nasıl yürüteceklerini bilmeleri gerekiyor" dedi.

Bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını desteklediğini, ancak böyle bir hükümetin kurulamaması halinde seçimlere gitmeye kararlı olduğunu anlatan Filistin Devlet Başkanı, "Bundan hoşlanmayanların, şiddete ve silaha başvurarak değil, yasal sistem içinde çare aramaları gerektiğini" belirtti.

"FİLİSTİN KANI, KIRMIZI HATTIR"

Filistin'de iç çatışmalara izin vermeyeceğini kaydeden Abbas, kendisi için önceliğin ulusal birliğin sağlanması ve iç çatışmaları engellemek olduğunu belirtirken, "Filistin kanı, kırmızı hattır" diye konuştu.

Abbas'ın konuşmasını ellerinde sarı El Fetih bayrakları, Filistin'in efsanevi lideri Yaser Arafat ve Mahmud Abbas'ın resimleriyle dinleyen ve sık sık hava ateş açan El Fetihlileri, "ateş açmamaları" yönünde uyaran Abbas, "Kardeşlerinize de ateş açmak yasaktır" diyerek, Hamas ile çatışmadan kaçınmaları mesajını verdi.

Devlet Başkanlığı sarayı Mukata'da toplanan kalabalık, sık sık Abbas'a destek veren, Hamas ve İran'ı yeren sloganlar attı.

Öte yandan, İsrail parlamentosunun Arap milletvekillerinden Ahmed Tibi de El Fetih'in kutlama gösterilerine katılarak bir konuşma yaptı.

Ahmed Tibi, "tüm Filistin toprakları özgürlüğünü kazanıncaya, 1967'de işgal edilen tüm topraklar üzerinde bir Filistin devleti kuruluncaya kadar Filistin mücadelesinin süreceğini" vurguladı.

Konuşmasında İsrail'e de eleştiriler yönelten Tibi, öldürülen çocuk ve kadınlara değinirken, "Onlar için, 'terörist' dediler. Filistinli çocukları, kadınları, yaşlıları, Filistin'in özgürlüğü ve bağımsızlığı kavramını önlemek amacıyla yok etmek istiyorlar" diye konuştu.

Tibi, El Fetih'i de "Filistin devriminin öncüsü ve lideri" olarak nitelendirdi, Filistinli gruplara da aralarındaki çatışmalara son verme ve İsrail'e karşı direnme çağrısında bulundu. Tibi, "Ulusal birlik işgale karşı mücadelenin tek garantisidir" diye konuştu.


Hürriyet



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,565 µs