En Sıcak Konular

Amerika İsrail'e teslim!

0 0 0000 00:00 tsi
Amerika İsrail'e teslim! Ard arda geldi... Başkan Bush sabah 04.00'te yaptığı açıklamada İran'a izin vermeyeceklerini söyledi. Ardından ABD birlikleri, Irak’taki İran Hükümet Temsilciliği’nin bürosuna baskın düzenledi. İsrail bu gelişmelerin neresinde?

Hafta başında İngiliz basını İsrail'in İran'a saldıracağı haberlerini yayınlamıştı. Ancak İsrail basını bu tartışmayı özellikle iki hafta önce yaşamaya başlamıştı. BM'den çıkan İran'a yaptırım kararının ardından İsrail basınında İran'a saldırmak için Başbakan Olmert'in karar anında olduğu bilgisi veriliyordu.

Yazılanlar açıkça şunu söylüyor: İsrail istihbarat kaynakları "ne pahasına olursa olsun" İran'ı nükleer teknoloji bağlamında durdurmaya kararlı.

Peki, Amerika? Son zamanlarda ortaya atılan ve seçimi kazanan demokratların da gizliden gizliye destekledikleri şekliyle ABD'nin İran ile uzlaşma yollarını aradığı söyleniyordu. Ancak Bush, bu sabah yaptığı açıklama ile yeni stratejisinde İran'a geçit olmadığını duyurdu. Bush, yapılan son seçimlerde çıkan sonuçları ve demokratların taleplerini dikkate almamış görünüyor. Dahası İngiltere'nin fikrini dahi sormadığı söylenebilir. Zaten bugün Erbil'den gelen haberler Bush'un gözünü kararttığının bir göstergesi...

ABD İran temsilciliğini bastı

Irak Devlet Televizyonu’nun haberine göre, ülkenin kuzeyindeki Erbil kentinde bulunan İran Hükümet Temsilciliği’nin bürosuna düzenlenen baskında tutuklamalar olduğu da kaydedildi.

Katar’ın El Cezire televizyonu da, ABD ordusunun, Erbil kentindeki İran Hükümet Temsilciliği’nin bürosuna baskın düzenlediğini duyurdu.

El Cezire’nin haberine göre, Kürt Özerk Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin kontrolündeki Erbil’de İran Hükümet Temsilciliği’nin bürosuna baskın düzenleyen ABD ordusu binada arama yaptı. Büroda çalışan 5 İranlı gözaltına alınırken, bazı belge ve dosyalara el konuldu.

ABD ordusu henüz resmi bir açıklama yapmadı. ABD askerleri geçtiğimiz haftalarda da Devlet Başkanı Talabani’nin davetlisi olarak Irak’ta bulunan ikisi askeri yetkili, ikisi diplomat 4 İranlıyı gözaltına almıştı. İran ve Talabani’nin tepkileri sonrası gözaltındakiler serbest bırakılmıştı.

İsrail istediğini elde etti

Bu noktada İsrail istediğini elde etmiş gibi görünüyor. Başkan Bush Baker raporunun kendisine önerdiği çözüm yollarını bir kenara itmiş durumda. Buhs belki de son bir hamle olarak Irak'ta askeri seçeneği düşünüyor ve İran'a karşı daha sert bir tutum takınıyor. Üstelik İsrail'de "İran'a saldırı zamanı şimdi mi" tartışması yapılırken!

iyibilgi.com



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    9,438 µs