En Sıcak Konular

Bakan Yıldırım'a 'Antonov' sorusu

0 0 0000 00:00 tsi
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Adana'dan kalkan ve içinde Türk işçileri bulunan uçağın Irak'ta düşmesiyle ilgili olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, “Çoğu ülke, bu tip uçakların (Antonov) kendi havaalanlarına inmesine ve buradan yolcu

İnce, Bakan Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Adana'dan 9 Ocak 2007 tarihinde kalkan Moldova'nın “Aeriantur” şirketine ait Antonov-26 tipi kargo uçağının, Irak'ın Balad kenti yakınında bulunan ABD'ye ait “Anaconda” üssündeki piste 200 metre kala düştüğünü hatırlattı.

Kazada çok sayıda Türk işçisinin hayatını kaybettiğini kaydeden İnce, faciaya Rus yapımı Antonov tipi uçakların teknolojik bakımdan geri kalmış olmasının neden olduğunu bildirdi.

“Çoğu ülke, bu tip uçakların (Antonov) kendi havaalanlarına inmesine ve buradan yolcu almasına izin vermezken, Türkiye neden böyle bir eyleme başvurmamıştır?” diye soran CHP'li İnce, önergesinde şu soruları yöneltti:

“Doğrudan ülkemizden yolcu alan veya aktarmalı yolcu alan özel havayollarına ait uçakların hava mürettebatının ve teknolojik sistemlerinin, kalkışa geçmeden önce havaalanlarımızda denetimi yapılmakta mı? Rus yapımı bu tür uçakların, yurttaşlarımızca ucuz ve Irak'ta o bölgeye iniş yapan tek şirket olması nedeniyle tercih edildiği belirtilmektedir. Ülkemizdeki çok sayıda inşaat şirketi başta Irak, Afganistan, Rusya gibi ülkelerde iş almakta ve bu işlerde çalışmak üzere işçi götürmektedir. Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan bu tür şirketlerin işçi ve malzeme taşınmasında, THY neden kar amacı gütmeden hizmet yapma yoluna gitmemektedir?”

Öte yandan, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu aynı konudaki soru önergesinde, uçakta yaşamını yitiren yolcuların sigortası olup olmadığını öğrenmek istedi.

 

 
 
 
Hürriyet



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,995 µs